Koh Samui gaat nu echt een verbindingsbrug met het vaste land van Thailand krijgen

KOH SAMUI:- De afdeling Public Relations van Koh Samui heeft laten weten dat minister van Transport, khun Saksayam Chidchop, het project heeft goedgekeurd om de Koh Samui – Khanom-brug te bouwen die het eiland verbindt met het vasteland van de provincie Nakhon Si Thammarat.

Er werd gemeld dat Khun Saksayam het groene licht heeft gegeven voor de Koh Samui – Khanom-brug, dit als één van de vijf projecten waarin het ministerie van Transport, de Highways Department, de Rural Roads Department en de Expressway Authority of Thailand zullen samenwerken om de brug te ontwerpen en te plannen.

Voor de realisatie van de Koh Samui – Khanom-brug is één budget toegekend van 25 miljard. De brug zal 17 kilometer lang worden en zal Phangka Beach in het zuidwesten van Koh Samui in Surat Thani verbinden met het Khanom-district van Nakhon Si Thammarat.

De brug is bedoeld om de grote wachtrijproblemen bij de veerbootpieren op te lossen, met vertragingen tot vijf uur voor een veerboot van Koh Samui naar het district Khanom tijdens de lange weekenden.

Daarnaast werd gemeld dat sommige veerbootmaatschappijen hun diensten hebben teruggebracht van elk uur tot slechts zes beschikbare veerboten per dag vanwege het afnemende aantal toeristen en stijgende brandstofprijzen.

De Koh Samui – Khanom Bridge is een idee van khun Virach Pongchababnapa, een lokale hoteleigenaar op Koh Samui.  Hij maakte een 3D-model en stelde het voor aan het Ministerie van Transport.

De lokale bevolking en functionarissen waren het erover eens dat de brug zowel de inwoners van Koh Samui als de toeristen ten goede zou komen.  Het vervoer tussen Koh Samui en Surat Thani zal handiger en sneller zijn.  Een functionaris voegde eraan toe dat de provincie en het land ook meer inkomen kan genereren door tol in te voeren.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Royal Coast Review
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Royal Coast Review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!