Vijf activisten in Thailand aangeklaagd om poging geweld tegen de Koningin

~DE HARING HANGT AAN ZIJN EIGEN KIEUWEN~
(Men dient verantwoording te nemen voor de eigen daden)

BANGKOK:- In Thailand zijn woensdag vijf activisten aangeklaagd voor poging tot geweld tegen de Thaise koningin Suthida. Dat meldt persbureau Reuters. Het vijftal zou het koninklijke konvooi hebben belaagd tijdens een demonstratie tegen de huidige regering. De verdachten werden door de politie afgevoerd en riskeren zestien jaar cel.

De vijf opgepakte mannen, die onder andere bij de auto van de koningin kwamen, hopen op borgtocht vrij te komen. „Ik had geen dergelijke bedoelingen en was niet van plan dit te doen”, zei één van hen in de rechtbank. „We hadden geen idee dat het koninklijk konvooi eraan kwam”, aldus de verdachte.

In Thailand gaan betogers sinds vorig jaar de straat op om te demonstreren tegen de regering. Ze eisen onder andere meer vrijheden en minder corruptie. De politie treedt regelmatig hard op tegen de demonstranten, die uiteindelijk vaak worden veroordeeld voor bijvoorbeeld opruiing.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Reuters
Content: Redactie 
Bron: Reuters 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!