Joe Biden kondigt acties aan om geweld tegen Aziatische Amerikanen aan te pakken

~HET TIJ KEREN~
(Een ontwikkeling stoppen)

NEW YORK:- President Joe Biden heeft vandaag stappen aangekondigd om Amerikanen van Aziatische afkomst te beschermen tegen discriminatie en gewelddadige aanvallen. Het aantal haatmisdrijven tegen mensen met Aziatische roots is gestegen in het land, na de uitbraak van de coronapandemie die in China begon. 

De aankondiging komt er twee weken nadat bij schietpartijen in kuuroorden in de omgeving van Atlanta acht mensen om het leven kwamen, onder wie zes vrouwen van Aziatische afkomst. Biden staat ook onder druk van Aziatisch-Amerikaanse leden van het Congres om krachtiger op te treden.

“Er bestaat geen twijfel over dat onze gemeenschap nog steeds gevaar loopt”, zei de Democratische senator Tammy Duckworth, die geboren werd in Thailand. “Ik prijs president Biden voor het erkennen van de pijn van onze gemeenschap en het nemen van concrete maatregelen om AAPI-individuen (Asian American en Pacific Islander, red.) te beschermen tegen geweld en anti-Aziatische vooroordelen uit te roeien, en ook de slachtoffers van haatmisdrijven te ondersteunen.

In het kader van het initiatief van Biden zal het ministerie van Justitie de meldingen van anti-Aziatische haatmisdrijven opvolgen en meer contact zoeken met maatschappelijke organisaties. Ook is de FBI van plan trainingssessies te houden voor staats- en lokale wetshandhavers. Andere federale agentschappen zullen bijkomende stappen nemen.

Het ministerie van Volksgezondheid en Welzijn zal 49,5 miljoen dollar (42 miljoen euro) besteden aan programma’s om slachtoffers van huiselijk geweld en seksueel geweld in de Aziatisch-Amerikaanse gemeenschappen, bij inheemse Hawaïanen en bij bewoners van de Pacifische Eilanden te helpen. Het nationale Wetenschapsfonds (NSF) zal ook 33 miljoen dollar (28 miljoen euro) uittrekken voor onderzoek naar vooroordelen en vreemdelingenhaat.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photonews
Content: Redactie
Bron: HLN.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!