Vietnamese vissersboot vat bij het illegale vissen in Thaise wateren vlam en zinkt

SONGKHLA:- Een Vietnamese vissersboot ging gistermorgen dag in de Golf van Thailand voor de zuidelijke provincie in vlammen op en zonk nadat hij was betrapt tijdens het vissen in Thaise wateren, de vijf bemanningsleden werden gearresteerd.

De HTMS ‘Si Racha’ van het 2e zeegebied onder luitenant Cdr Phumtham Junjuajan patrouilleerde in het gebied Narathiwat-Koh Losin-Songkhla toen het rond 8 uur ’s ochtends twee boten zag vissen in Thaise wateren.

Bij het zien van de patrouilleboot gingen de twee vissersboten uit elkaar en vluchtten in verschillende richtingen.

De HTMS Si Racha zette de achtervolging in en enterde één van de boten. Het was een Vietnamese boot met vijf bemanningsleden die illegaal aan het vissen was.De vijf bemanningsleden werden op de patrouilleboot gebracht. Drie matrozen van de marine bleven aan boord terwijl de patrouilleboot de andere vissersboot achtervolgde.

Kort daarna meldde de bemanning van de HTMS Si Racha’s boot dat er rook opsteeg uit de machinekamer van de vissersboot, gevolgd door vlammen.

De patrouilleboot keerde terug, redde de drie matrozen en bleef vervolgens in het gebied totdat de brandende boot rond 11.40 uur zonk.

De HTMS Si Racha keerde zondag rond 18.00 uur terug naar de marinebasis Songkhla met de vijf Vietnamese bemanningsleden die later werden beschuldigd van illegale visserij in de Thaise territoriale wateren.

Sinds 1 oktober vorig jaar, het begin van het fiscale jaar, zijn 22 buitenlandse vissersboten, de meeste uit Vietnam, betrapt op illegaal vissen in Thaise wateren en zijn in totaal 104 bemanningsleden van patrouilleboten uit de Tweede Wereldoorlog omgekomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Bangkokpost.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!