De kustpompen in Bangkok en Samut Prakan zijn op volle capaciteit gezet om het overtollige regenwater zo snel mogelijk af te voeren.

SAMUT PRAKAN:- Khun Prapit Chanma, zijnde de directeur-generaal van de Koninklijke Irrigatieraad, heeft opdracht gegeven om negen pompstations aan de kust volledig in bedrijf te stellen om het vloedwater van Bangkok en de provincie Samut Prakan naar de Golf van Thailand te leiden.

Khun Prapit zei dat zijn ministerie en het gemeentebestuur van Bangkok de afvoer van overstromingen coördineren en dat het ministerie momenteel vier 24-uurs pompstations beheert om de overstromingen in de waterwegen van Bangkok op een beheersbaar niveau te houden.

De kanalen aan de kust waren eerder drooggelegd om het water uit de hoger gelegen gebieden op te vangen.  Het bureau heeft negen pompstations geactiveerd die zijn aangesloten op de kustkanalen om de afvoer van het overstromingswater in de Golf van Thailand te versnellen.  Alle negen stations zouden 227 kubieke meter water per seconde kunnen pompen, of een totaal van ongeveer 19 miljoen kubieke meter per dag, zei Prapit.

Ondertussen moeten de sluisdeuren bediend worden in overeenstemming met de tijden van eb en vloed.  Bij eb gaan de sluizen open, bij vloed zijn de ambtenaren afhankelijk van de gemalen.

Khun Prapit zei ook dat hij naast de bestaande pompstations mobiele pompen zal inzetten om de afvoercapaciteit te vergroten en zo snel mogelijk slachtoffers van overstromingen in Bangkok en Samut Prakan te helpen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TNA 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Thai News Agency MCOT (TNA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!