Vietnamese man krijgt 5 jaar cel voor het verspreiden van het Covid19 virus

HANOI:- Een Vietnamees heeft in zijn land  een gevangenisstraf van 5 jaar gekregen voor het overtreden van de quarantaineregels in huis en het verspreiden van Covid19 virus.

De 28-jarige Le Van Tri is veroordeeld voor “het verspreiden van gevaarlijke infectieziekten naar andere mensen” nadat hij in juli vanuit Ho Chi Minh-stad naar zijn thuisprovincie Ca Mau was gegaan, zo schreef het Vietnam News Agency.

Le Van werd beschuldigd van het breken van een thuisquarantaine van 21 dagen toen hij naar Ca Mau reisde.  Hij testte op 7 juli positief op virus. Het besluit van de 28-jarige om de quarantaine te verlaten had gevaarlijke gevolgen voor zijn medeburgers.

De schending van de thuisquarantaineregeling heeft ertoe geleid dat veel mensen besmet zijn geraakt met Covid-19 en één persoon stierf op 7 augustus 2021″, aldus het gerechtsrapport.

In tegenstelling tot het rapport van de rechtbank, schrijft de Vietnamese staatsmedia dat Er 8 mensen zijn omgekomen door de nalatigheid van de man.  Het afgelopen jaar bleven de Covid-cijfers laag in Vietnam.  Nu wordt Vietnam geconfronteerd met hun ergste Covid-uitbraak sinds het begin van de pandemie.  Ze hebben bijna 540.000 besmettingen en meer dan 13.000 doden gemeld.  De meeste besmettingen en doden zijn sinds eind april.  Zowel de hoofdstad van Vietnam, Hanoi als Ho Chi Minh-stad zijn de afgelopen maanden streng afgesloten geweest.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!