Hackers zouden miljoenen patiëntgegevens uit de database van het ministerie van Volksgezondheid in Thailand hebben gestolen

PHETCHABUN:- De gouverneur van de provincie Phetchabun, Khun Gid Kongmuang, maakte gisteren bekend dat hackers de persoonlijke gegevens van patiënten die uit de database van het ministerie van Volksgezondheid hadden gestolen, het zou enkel gaan om de patiënt gegevens van patiënten van het Petchabun-ziekenhuis en niet van andere ziekenhuizen.

Hij voegde eraan toe dat het aantal getroffen patiënten veel lager was dan 16 miljoen, zoals aanvankelijk bekend werd, en dat de gegevens slechts informatie waren over wanneer de patiënten werden opgenomen en ontslagen.

 “Daarom hebben we het provinciale bureau van volksgezondheid opgeroepen om uit te zoeken of het ministerie van Volksgezondheid juridische stappen zal ondernemen”, zei hij, eraan toevoegend dat de autoriteiten wachtten op het antwoord van het ministerie.

Hij zei ook dat het noodzakelijk was om juridische stappen te ondernemen omdat er mogelijk een insider bij betrokken is en de autoriteiten niet weten hoe de gegevens zullen worden gebruikt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!