Vietnamese man in zijn rubberbootje op zee aangetroffen  terwijl hij alleen naar India peddelde

PHANGNA:- Een Vietnamese man werd uit een opblaasbare bootje gered nadat hij alleen op weg naar India peddelde om zijn vrouw te zien, van wie hij door Covid-19 was gescheiden.

Een woordvoerder van Thaise marine zei dat de kapitein van de Thaise vissersboot Tor Khrong Phet Rung Ruang, een man had gezien, die driftig in zijn rubber bootje aan het peddelen was, de Vietnamees bevond zich op dat moment op ongeveer 80 kilometer voor Phangnga.  In de boot lag een waterflesje, wat etenswaren en een koffer met kleren.

De Thaise Marine ging op zoek naar de Thaise vissersboot, daar troffen ze de 37-jarige mr. Ho Hoang Hung in zijn rubberboot aan, die aan het vissersvaartuig was vastgemaakt.  De 2,5 meter lange boot bevatte een bijna lege waterfles, ongeveer 10 pakjes instant noedels en een koffer.

De Vietnamese man vertelde hen dat hij naar India peddelde om zijn Indiase vrouw in Mumbai te ontmoeten.  Ze waren twee jaar geleden getrouwd, zei hij, maar waren gescheiden door de Covid-19-epidemie.

De man zei dat hij op 2 maart vanuit Ho Chi Minh-stad op de luchthaven Suvarnabhumi aankwam. Op de luchthaven was hij van plan aan boord te gaan van een andere vlucht naar India, maar hij kon geen visum krijgen.

In plaats daarvan nam hij een bus van Bangkok naar Phuket en kocht de opblaasbare boot.  Hij lanceerde het op 5 maart met zijn zinnen gezet op zijn weg naar India, ongeveer 2.000 kilometer verderop.  Vissers vonden hem nadat hij 18 nachten alleen op zee had doorgebracht.

Ambtenaren brachten hem naar het kantoor van het Mu Ko Similan National Park in Phangnga om verdere hulp te regelen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Thaise Marine 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!