Het Deltacron virus circuleert sinds december in Thailand, maar geeft géén reden tot bezorgdheid

BANGKOK:- Het hoofd van het Thaise departement van Medische Wetenschappen liet weten dat de Deltacron-mutatie al sinds december in Thailand circuleert, maar geen reden tot bezorgdheid is.  

Volgens een artikel, wat uw nieuwsbeer in de Thaise krant Thai PBS World las, verklaarde Dr.  Supakit Sirilak dat er 73 dergelijke infecties in december en januari waren ontdekt en dat alle patiënten zijn hersteld.  Er wordt aangenomen dat Deltacron een combinatie is van mutaties van zowel de Delta- als de Omicron-varianten.

Het team van Dr. Supakit heeft de genetische samenstelling van de 73 gevallen ontcijferd en geconcludeerd dat de infecties hoogstwaarschijnlijk Deltacron waren. verzonden.

Volgens Supakit zijn de vermoedelijke Deltacron-infecties gevonden op een moment dat Delta nog in Thailand circuleerde, zij het slechts in enkele gevallen.  Zijn aanwezigheid zou hem echter de kans geven om te fuseren met Omicron.  Nu Omicron de dominante variant in het koninkrijk is geworden, goed voor bijna 100% van de infecties, verklaarde  Supakit dat Deltacron op een gegeven moment waarschijnlijk zal uitsterven, net als de bètavariant.  Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat het Omicron zou vervangen als de dominante variant.

Volgens Supakit heeft zijn afdeling tussen 12 en 18 maart 1.981 infecties gecontroleerd en slechts 1 deltageval gevonden.  De rest was allemaal Omicron.  Hoewel de Wereldgezondheidsorganisatie de Deltacron stam blijft volgen, heeft ze het niet geclassificeerd als een “zorgelijke variant”.

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Wochenblitz.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!