Thaise politie looft beloningen van 3.000 baht uit aan tipgevers van illegale wegraces

THAILAND:- De Thaise toriteiten hebben een beloning van 3.000 baht aangekondigd per tip voor informatie over het illegale motorracen op de openbare weg.

Volgens het plv. hoofd van de nationale politie, generaal Damrongsak Kittiprapas, wordt het publiek aangemoedigd om de illegale races bij de nationale politie  te melden door de hotline 1599 of 191 te bellen, welke 24 uur per etmaal bereikbaar is.

Hij stelde ook voor om video’s te uploaden naar de sociale mediapagina van het Center for the Suppression of Illegal Racing on Public Roads om het bewustzijn over het probleem te vergroten.

Na de aankondiging had generaal Damrongsak een ontmoeting met de provinciale politie om preventieplannen te ontwikkelen om racen op de openbare weg aan te pakken, wat naar verwachting zal toenemen tijdens het Songkran-vakantiefestival dat volgende maand plaatsvindt.

Het plv. hoofd van de nationale politie zei dat de Koninklijke Thaise politie de taak heeft gekregen om het probleem aan te pakken en 18.000 jongeren in het hele land op te leiden om als lokale vrijwilligers te dienen en de autoriteiten te helpen een einde te maken aan straatraces in Thailand.

Volgens een recent rapport zijn tussen januari en februari maar liefst 1.621 motorcoureurs gearresteerd, waarbij 936 auto’s en 18.936 motorfietsen in beslag zijn genomen.

Deze maand zijn er tot nu toe elf mensen aangehouden en tien voertuigen in beslag genomen.  De aanhouding van vijf mensen in Ayutthaya na een tip op sociale media, evenals de aanhouding van een organisator van illegale racers in de buurt van het Na Ranong-knooppunt van de stad, behoren tot de meest opvallende gevallen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Pattaya Mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!