Vietnamese durian-verkoopster loopt in Thailand tegen de lamp voor malversaties met de verkoop van durian

NONTHABURI:- Een gewiekste Vietnamese durian-verkoopster riskeert een forse boete en gevangenisstraf voor het gebruik van een gemodificeerde weegschaal om haar klanten te misleiden. De aangepaste weegschaal verhoogde de prijs van dit in de regel dure fruit met 75 baht per verkoop.

De directeur van het departement binnenlandse handel khun Chakra Yodmanee meldde dat zijn departement ambtenaren had gestuurd om de weegschaal te controleren van een buitenlandse durian-verkoopster in het Bang Yai-district van de provincie Nonthaburi.

De ambtenaren ontdekten dat een durian van 4 kilogram op de weegschaal verscheen met een gewicht van 4,5 kilogram, wat de prijs met minstens 75 baht duurder maakte.

De politie arresteerde de Vietnamese verkoopster op verdenking van “handelen op een manier om het gewicht van de weegschalen die worden gebruikt om goederen te verhandelen en te verkopen buiten de foutmarge te verhogen met de bedoeling klanten uit te buiten”, dit in strijd met sectie 26, sectie 25, en Sectie 79 van de wet op gewichten en schalen (1999).

De maximale straf voor de aanklacht is niet meer dan zeven jaar gevangenisstraf, een boete van niet meer dan 280.000 baht, of een combinatie van beide.

In totaal zijn er 585 mensen gearresteerd op verdenking van het overtreden van de Weights and Scales Act sinds de invoering ervan in Thailand in 1999, volgens de directeur.

Vorig jaar werden 14 mensen gearresteerd wegens het rommelen met weegschalen, van wie zeven buitenlanders. De Vietnamese durianverkoper in Nonthaburi is de eerste persoon die dit jaar op grond van de aanklacht is gearresteerd.

Het misdrijf overtrad ook Sectie 270 van het Thaise Wetboek van Strafrecht met betrekking tot “Gemodificeerde meetapparatuur…”

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!