De politie in Centraal-Thailand heeft voor meer dan 5 miljoen Baht aan crypto-mining hardware in beslag genomen

SAMUT PRAKAN:- De politie heeft de cryptocurrency mining-apparatuur ter waarde van meer dan 5 miljoen baht uit twee huizen in Samut Prakan in beslag genomen. De inbeslagname kwam nadat werd ontdekt dat elektriciteitsdiefstal uit die huizen samen meer dan 500.000 baht per maand bedroeg.

De politie en medewerkers van de Metropolitane elektriciteitsautoriteit, het MEA, huiszoekingen uit in het hoofddistrict nadat ze meldingen hadden ontvangen van buitensporig elektriciteitsverbruik. Hoewel de politie niet zei of de invallen tot arrestaties hebben geleid, werden ze ingegeven door een klacht van twee door MEA ingehuurde elektriciens tegen huurders in de twee huizen die naar verluidt elektriciteit hadden gestolen.

De eerste inval vond plaats in een huis in het district Bang Muang, waar de autoriteiten 60 mining-platforms in beslag namen ter waarde van ongeveer 3 miljoen baht. Het huis bleek illegaal 300.000 baht aan elektriciteit per maand te verbruiken.

De tweede inval uitgevoerd in hetzelfde gebied bij een huis op Soi Sap Boonchai 28, nam 20 mining-installaties en computers in beslag ter waarde van naar schatting 2 miljoen baht. Volgens de politie gebruikten de huurders van dat huis illegaal ongeveer 200.000 baht aan elektriciteit per maand.

Cryptocurrency-mining is een energie-intensief proces dat veel rekenkracht vereist. Het is bekend dat de miljarden berekeningen die gepaard gaan met het minen van een enkele bitcoin ongeveer 150.000 kilowattuur aan elektriciteit verbruiken

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Div. Thaise kranten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!