UPDATE | Kapitein rondvaartboot aangeklaagd nadat 35 toeristen, voornamelijk buitenlandse, gewond zijn geraakt bij een bootongeluk in Zuid-Thailand 

PHUKET:-  Een bootkapitein is beschuldigd van roekeloos varen, dat schade veroorzaakte nadat 35 mensen, waaronder buitenlandse toeristen, gewond raakten nadat hij met zijn rondvaartboot tegen een pilaar in Chalong, Phuket, botste.

Khun Adul Raluekmoon, een technicus van het Phuket Marine Office, vertelde tegen de pers: “Nadat we de boot volledig hadden geïnspecteerd, hebben we geen storing gevonden met de bootmotor of andere delen van de boot.”

De commandant van de provinciale politie van Phuket, generaal Sermphan Sirikong, vertelde: “De kapitein van de boot heeft ernstige verwondingen opgelopen. We hebben 19 getuigen ondervraagd die op de boot zaten. Ze zeiden allemaal dat de bootkapitein zich voor het ongeval roekeloos gedroeg en dat hij heel hard met de boot voer.”

“Hij wordt beschuldigd van roekeloos gedrag met verwondingen als gevolg. De straf als schuldig wordt bevonden, is een gevangenisstraf van maximaal drie jaar, een boete van maximaal 60,000 baht, of een combinatie van beide,” zo concludeerde khun Sermphan.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!