Vietnam schort de invoer van levende varkens uit Thailand op vanwege Afrikaanse varkenspest

~IN DE RATS ZITTEN~
(In de problemen zitten)

HANOI:- Vietnam zal de invoer van levende varkens uit Thailand opschorten na de ontdekking van Afrikaanse varkenspest in een partij geïmporteerde varkens deze maand, zei liet de Vietnamese regering gisteren in een verklaring weten.

De actie is bedoeld om te voorkomen dat de ziekte zich verspreidde naar de varkensstapel, aldus de verklaring, en voegde eraan toe dat de schorsing van kracht zal worden tot 30 juni.

In de verklaring was te lezen dat de Afrikaanse varkenspest in een partij van 980 levende varkens die op 19 mei uit Thailand werden geïmporteerd was gevonden.

Vietnam importeerde in de tweede helft van 2020 meer dan 500.000 levende varkens uit Thailand, zo meldden staatsmedia eerder dit jaar, daarbij verwijzend naar gegevens van het ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron:  Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!