Thaise man gearresteerd voor het smokkelen van meer dan 100 wilde apen

~TUSSEN BEURS EN GEWETEN GEPLAATST ZIJN~
(Een financieel goede – maar misdadige zaak doen)

PRACHINBURI:- De Crime Suppression Division heeft een 25-jarige man gearresteerd voor het vervoeren van 102 wilde apen die verborgen waren in een pick-up, van wie er 18 later op de dag stierven.

De 25-jarige. verdachte, Phanuphong (achternaam niet bekend), werd op het kruispunt Krong Somboon in het Sri Mahaphot-district van de provincie Prachinburi aangehouden.

De politie handelde op basis van een tip dat een smokkelbende over de Sa Kaeo-Khao Hin Son Road in het Sri Mahaphot-district wilde dieren zou vervoeren

Ambtenaren hieleemhet voertuig van de verdachte aan en troffen naar verluidt 102 apen opgesloten in verschillende plastic dozen aan.

Ambtenaren van het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation werden gecontacteerd om de dieren te inspecteren.  Ze vonden de wilde apen die aan uitputting leden door de krappe ruimte, zonder goede ventilatie, terwijl sommigen van hen gewond waren.

De dieren werden voor behandeling naar het Nakhon Nayok Wildlife Sanctuary Office gebracht.  Het kantoor plaatste donderdagavond op Facebook dat 18 apen waren gestorven en vier bevinden zich in kritieke toestand.

Phanuphong bekende naar verluidt dat hij was ingehuurd om de apen van Phichit naar de provincie Sa Kaew te vervoeren door een bureau dat wilde dieren koopt als ingrediënt voor exotisch voedsel in restaurants in het buitenland. Hij zei dat hij het drie keer had gedaan en dat hij elke keer 3000 baht betaald had gekregen.

De politie beschuldigde Phanuphong van het overtreden van de Wildlife Conservation and Protection Act en spoort de instantie achter deze operatie op.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron:  The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!