Vier Thaise mannen in Oost Thailand betrapt op vermeende smokkel van nep-tabak en de verkoop daarvan

CHANTABURI:- De Divisie Economische Misdaadbestrijding, het ECD, het Departemneg van  Intellectuele Eigendommen en het Binnenlands bureau voor veiligheidsonderzoek sloegen deze week de handen ineen vier verdachten te arresteren die naar verluidt betrokken waren bij de smokkel van neptabak in Chantaburi.

De vier verdachten zijn: Pornpimon (23), Aiyada (21), Komsan (24) en Sirikanya (27).

De ambtenaren namen in totaal méér dan 83.154 pakjes neptabak in beslag met een waarde van meer dan 10 miljoen baht.

Pornpimon en Aiyada werden beschuldigd van het verkopen van neptabak, terwijl Komsan en Sirikanya werden aangeklaagd voor het overtreden van de handelsmerkwet BE 2560 (2017).

De arrestaties kwamen tot stand nadat de ECD klachten had ontvangen over het smokkelen en online verkopen van neptabak in het Soi Dao-district van Chantaburi.

Uit een politieonderzoek bleek dat het netwerk van de heren neptabak smokkelde via het Ban Laem Immigration Checkpoint in het district Pong Nam Ron en de tabak via internet verkocht.

Nadat de klanten contant geld naar het netwerk hadden overgemaakt, werd de neptabak verzonden via particuliere logistieke bedrijven”, legt de politie uit.  “Het netwerk bestaat uit verschillende leden met circulerende fondsen van meer dan 50 miljoen baht.”

De politie beschreef deze overtredingen als zorgwekkend, omdat het wordt beschouwd als een schending van de merkenwet BE 2534 (1991) en douanewet BE 2560 (2017), en consumenten zou treffen omdat neptabak is verontreinigd met chemische resten.

De politie waarschuwde de Thaise mensen dan ook om de zegelrechten, het productmerk of de belastingbetalingsinformatie te controleren om te zien of de tabak echt of nep is.

 “Mensen kunnen ons aanwijzingen geven via het Centraal Opsporingsbureau of ECD Facebook-pagina’s”, voegde de politie eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!