Hoteliers in het noorden van Thailand dringen er bij de regering op aan om dringend subsidie ​​voor toerismestimulering uit te betalen

THAILAND:- Minstens 20 hoteluitbaters in het noorden moeten nog de overheidssubsidie ​​van 40 procent ontvangen in het kader van de laatste fase van de “Rao Tiew Duay Kan” (We Travel Together)-stimuleringscampagne voor toerisme, zo maakte de voormalig president van de noordelijke Thaise hotelvereniging, Khun La-Iad Bungsrithong, bekend.

Onder het Rao Tiew Duay Kan programma krijgen in aanmerking komende reizigers 40 procent korting op hotelkamers en restaurants.  Ze ontvangen ook een e-voucher bij het inchecken in een hotel en een terugbetaling van 40 procent van het vluchttarief bij het uitchecken.  De subsidie ​​is gemaximeerd op 2 miljoen kamernachten, waarbij inschrijvers minimaal 7 dagen van tevoren een kamer moeten reserveren.

 “We dringen er bij de regering, de TAT en het Ministerie van Toerisme en Sport op aan om de zaak te onderzoeken en de subsidie ​​zo snel mogelijk uit te betalen, aangezien hotelexploitanten de operationele kosten dragen terwijl het aantal toeristen nog moet stijgen tot de  hetzelfde niveau als vóór de Covid-19-pandemie”, zei ze.

La-Iad zei dat hoewel de laatste fase van de campagne een teleurstellende respons heeft opgeleverd, met 1,3 miljoen rechten van de 2 miljoen die beschikbaar zijn, hoteleigenaren nog steeds de door de overheid beloofde subsidie ​​nodig hebben om hun bedrijf in stand te houden.

“We schatten dat het totale bedrag dat de regering ons verschuldigd is meer dan 10 miljoen baht kan bedragen”, voegde ze eraan toe.

Een nieuwsbron speculeerde dat de reden waarom sommige hotels de subsidie ​​nog niet hebben ontvangen, is dat de autoriteiten de transparantie van hun zaken controleren.  Sommige hotels zouden ook de campagnevoorwaarden hebben genegeerd door meer klanten te accepteren.  Een van de meest overtreden regels is om reizigers langer dan vijf dagen te laten blijven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!