Elektrische boten gaan vijf routes in Bangkok en aangrenzende andere provincies bevaren

BANGKOK:- Het Marine Departement is samen met de particuliere sector aan boord gesprongen om dit jaar elektrische boten te laten varen op vijf routes in Bangkok en enkele andere provincies, zo vertelde de directeur van het departement, Khun Phuripat Theerakulpisut.

De vijf routes zijn:
1. De Chao Phraya-rivierroute, waarin het departement samen met Energy Absolute een elektrische boot heeft gemaakt die 250 passagiers kan vervoeren.
2. Phadung Krung Kasem kanaalroute, na samenwerking tussen het departement en de Bangkok Metropolitan Administration.  De 5 km lange route duurt 20 minuten om te doorkruisen.  Zeven nieuwe elektrische boten en een aangepaste bestaande zullen de route varen, elk met maximaal 30 passagiers.
3. Kanaalroute Khlong Saen Saep.  De 11,5 km lange Wat Sriboonreung-Minburi-route heeft 11 beschikbare Krobkrua Khonsong-boten met elk maximaal 40 passagiers.
4. Khlong Damnoen Saduak kanaalroute in Ratchaburi.  Het Marine Department zal twee elektrische boten gebruiken om het toerisme te promoten.
5. Een route voor zeetoerisme, met de elektrische “Banpu Next e-Ferry” na samenwerking tussen de afdeling en SakunC Innovation.  De boot, die werd verplaatst van Phang-nga Bay naar Nakhon Si Thammarat, biedt plaats aan 50 passagiers.  De diensten zijn feitelijk begonnen in december 2020. Er zal nu eenmaal per dag een lunchcruise zijn van de haven van Sichon naar de Khao Phlai Dam, beginnend om 14.00 uur en eindigend om 17.00 uur.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!