Vier restaurants in Bang Saen betrapt op het verkopen van alcohol buiten de genoemde blauwe zones van Chonburi

CHONBURI:- Hoewel de provincie het verkopen van alcohol als onderdeel van de toeristische blauwe zones in restaurants heeft toegestaan, hebben alleen specifieke gebieden vrijstelling van het alcoholverbod in Thailand gekregen.

In de afgelopen dagen werden 4 restaurantmanagers buiten de goedgekeurde Blue Zone-gebieden, voornamelijk in het populaire alternatieve toeristengebied Bang Saen, gearresteerd voor het verkopen van alcohol, hetgeen tegen in strijd is met de wet

De arrestaties vonden plaats in Bang Saen in het Saen Suk-subdistrict van het district Mueang Chon Buri, waar de politie het hele weekend locaties doorzocht.  Gecombineerde troepen van de Saen Suk-politie, het Saen Suk-districtskantoor en andere wetshandhavers verzamelden naar verluidt ongeveer 100 agenten om de restaurants binnen te vallen.

De autoriteiten waren van kracht om de lokale bevolking en bedrijven duidelijk te maken dat alleen Pattaya, Bang Lamung, Na Jomtien, Koh Larn, Koh Si Chang, Bang Saray en delen van Sattahip en Si Racha alcohol mogen verkopen in restaurants als onderdeel van de Blauwe Zone.

De gouverneur van Chonburi had deze bovenstaande gebieden afgelopen vrijdagavond om 18:00 uur toestemming, geven maar niet aan de andere districten in Chonburi.

Veel van de restaurants die in het weekend werden doorzocht, beweerden dat ze ten onrechte dachten dat het alcoholverbod in de hele provincie was opgeheven.  Het verbod blijft overal gelden, ook in andere populaire toeristische gebieden zoals Bang Saen Beach, en zet bijna 8 maanden van het impopulaire verbod voort waar restaurants en uitgaansgelegenheden in het hele land tegen vechten, maar nergens zo hartstochtelijk als in Pattaya en Chonburi.

De kustplaats Bang Saen heeft gelobbyd bij de gouverneur om te worden toegevoegd aan de lijst van Blue Zone-gebieden van de provincie die moeten worden opgenomen in de versoepelingen van de Covid19 regels om het toerisme ten goede te komen, aangezien het een populaire bestemming is, met name voor binnenlandse Thaise toeristen, die ver in de minderheid zijn  internationale reizigers in het gebied momenteel.

De invallen in restaurants dit weekend resulteerden in de arrestatie van de managers van WARP Bang Saen, Hurt Bang Saen, U-TURN en H2M wegens het overtreden van het Covid19 alcoholverbod.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: Pattaya News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!