De luchtkwaliteit in Groot-Bangkok zal naar verwachting tot komende donderdag een onveilig niveau bereiken

BANGKOK:- De luchtkwaliteit in Bangkok en de omliggende gebieden zal naar verwachting vanaf vandaag tot donderdag het onveilige niveau gaan bereiken, zohet Center for Air Pollution Mitigation (CAPM) weten.

Gisteren lagen de PM2,5 (deeltjes met een diameter van minder dan 2,5 micrometer) in het bereik van 24-52 microgram per kubieke meter (μg/m3), terwijl de luchtkwaliteit in de wijk Lat Krabang in Bangkok een onveilig niveau bereikte van 52 μg/m3  .

De norm voor Thailand voor een veilig niveau is vastgesteld van PM2,5 is 50 μg/m3 of lager.

“ De mensen hebben het advies gekregen om geen afval of onkruid in een open ruimte te verbranden, indien nodig voertuigen te gebruiken, voor hun gezondheid te zorgen en de PM2.5-situatie te volgen voordat ze naar buiten gaan”, aldus het centrum.

“Ondertussen hebben mensen in gebieden waar PM2,5-vervuiling slecht is, het advies gekregen om minder tijd aan buitenactiviteiten te besteden en een mondkapje te dragen. Ze moeten een arts raadplegen als ze luchtwegklachten hebben.”

De PM2.5-situatie is te volgen op de websites Air4Thai.com en bangkokairquality.com, de CAPM Facebook-pagina, of via Air4Thai en AirBKK smartphone-applicaties.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!