Vier politieagenten in Chiang Rai gearresteerd voor het aannemen van smeergeld

CHIANG RAI:- Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand las in één Thaise krant dat de charismatische politieagent, luitenant-generaal Surachate Hakpan – algemeen bekend als “Big Joke”- naar Chiang Rai in het noorden van Thailand gevlogen was, waar hij de arrestatie aankondigde van vier officieren van de Koninklijke Thaise politie.

Zij zouden steekpenningen hebben aangenomen om de praktijken van een door China geleide bende die dit jaar seksshows in twee resorts in het hoofddistrict organiseerde, door de vingers te zien

Een luitenant-kolonel (d.w.z. plaatsvervangend hoofd van het district) van 42 jaar, twee politiekapiteins van 48 en 50 jaar en een onderofficier van 30 jaar werden gearresteerd wegens machtsmisbruik, ze werden niet bij naam genoemd.

Ze hadden meermaals steekpenningen van een miljoen baht in contanten aangenomen.

Luitenant generaal Surachate vertelde tegen de pers hoe de politie erachter kwam dat een Chinese bende “live” seksshows met Thaise, Chinese en Laotiaanse acteurs in vier kamers van een resort in Doi Khao Khwai, aan het filmen was, dit zou tussen januari en maart van dit jaar gebeurd moeten zijn.

Op 31 maart ging de luitenant-kolonel die als éénvan de gearresteerden werd genoemd, gewapend met een huiszoekingsbevel naar het adres.  Ze vonden opnameapparatuur, telefoons, condooms en seksspeeltjes, maar verklaarde eigelijk direct dat ze  niets hadden gevonden.  Er werden dus óók geen aanklachten ingediend.

Ondertussen ging het onderzoek achter de rug van de betrokken politieagenten door, en het bleek dat een tussenpersoon genaamd Anusorn, die de filmlocaties voor de seksscènes regelde, naar Central festival in Chiang Rai reed en daar 800.000 baht opnam.

Deze terugbetaling werd op 1 en 4 april aan de politie toegekend toen de in beslag genomen apparatuur aan de bende terug verkochten, waarna op 11 april de porno-filmopnamen werd  hervat.  Anusorn keerde terug naar de bank en nam opnieuw 180.000 baht op en overhandigde 100.000 baht aan de corrupte politie in een coffeeshop.

Op 20 april verhuisde de bende naar het Khao Chiang Rai Homestay Resort in Doi Hang.

Op 26 mei viel de technische politie het resort binnen en arresteerde de 47-jarige Chinese man Zhao Fengshan, terwijl een man genaamd UU Guotro, die achter de hele operatie zat, wist te ontsnappen.

Twee Thaise vrouwen die de seksacteurs voor de seksfilms werden ingehuurd zijn gearresteerd en aangeklaagd.

Ongeveer een dozijn Thaise, Chinese en Laotiaanse seksacteurs – één zo jong als 17 – werden eveneens gearresteerd en aangeklaagd.

Het bleek dat de live-sessies werden uitgezonden naar China op een show genaamd “Joo Sow”.

Uw nieuwsbeer merkt fijntjes op dat khun Surachate, of Big Joke, in de afgelopen jaren een turbulente geschiedenis heeft gehad. Zo was hij ooit plv.  hoofd van de toeristenpolitie en vervolgens hoofd immigratie waarna hij met zijn dramatische degradatie, uit de gratie viel en postzegels mocht plakken in het kantoor van premier Prayut.

Big Joke is inmiddels gerehabiliteerd en verschijnt in zaken van seks met minderjarigen.

Sommige commentatoren vermoeden dat Big Joke van de immigratiedienst is verwijderd nadat zijn kritiek op het biometrieprogramma van 2 miljard baht hoge functionarissen beledigde.

Hij was ook betrokken bij een incident in Suriwong, Bangkok, waarbij er op zijn luxe auto van het merk Lexus werd geschoten terwijl hij lekker gemasseerd werd.

Zijn betrokkenheid bij het aankondigen van de arrestatie van onbetrouwbare Thaise politieagenten laat zien in hoeverre Big Joke is teruggekeerd in de schoot van de RTP, zo meent uw nieuwsbeer.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Asean Now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!