Het aantal Covid19 infecties in Thailand neemt toe

BANGKOK:- Naar verwachting zal Bangkok Thailand een duidelijker beeld krijgen van hoe de zeer overdraagbare BA.4- en BA.5-subvarianten van Omicron zich de komende weken in het koninkrijk verspreiden, zo maakte Thaise gezondheid experts bekend.

Het werkelijke aantal nieuwe Covid-19-infecties wordt geschat op meer dan tien keer het aantal dat dagelijks wordt geregistreerd, zo stelde Dr.  Prasit Watanapa, decaan van de Faculteit der Geneeskunde van Siriraj.

De aanzienlijke toename van de bedbezetting in Siriraj, het oudste academische ziekenhuis van het land, heeft het ziekenhuis ertoe aangezet zich voor te bereiden op een groter aantal nieuwe Covid-19-patiënten.

Deze patiënten zoeken behandeling omdat de symptomen van hun chronische ziekten erger worden, maar aangezien een Covid19 test meestal vereist is voordat ze voor behandeling worden opgenomen, is bij velen van hen ook de diagnose Covid19 gesteld, zo vertelde dr. Prasit.

Dit is zorgwekkend, vooral nu de zeer overdraagbare Omicron-subvarianten BA.4 en BA.5 zich verspreiden en er meer infecties met deze specifieke stammen zijn gemeld.

De komende weken zal een duidelijker beeld ontstaan ​​van de verspreiding van BA.4 en BA.5 in het land, hoewel deze stammen zich al een paar maanden in Europa verspreiden,” zei hij.

Elke dag worden in Europa ongeveer 10.000 nieuwe gevallen van BA.4 en BA.5 geregistreerd, en deze subvarianten vervangen subvariant BA.2 als de overheersende variant, hoewel er nog steeds onvoldoende bewijs is of deze nieuwe stammen virulenter zijn, zei hij.

Aangezien verschillende landen in Europa zijn gestopt met testen op Covid19, zou het werkelijke aantal nieuwe infecties per dag veel hoger kunnen zijn dan de 10.000 nieuwe gevallen die dagelijks worden gedetecteerd, zei hij.  “Nu Thailand weer volledig open is voor bezoekers, met ongeveer 10.000 mensen die dagelijks aankomen, zou de verspreiding van het coronavirus kunnen toenemen”, zo meent hij.

Regelmatige boostershots met een Covid19 vaccin worden sterk aanbevolen, vooral voor risicogroepen, zei hij.  “Mensen met een onderliggende aandoening en ouderen zouden elke vier maanden een booster-injectie moeten krijgen”, zei hij.

Uit een recent onderzoek door het ministerie van Volksgezondheid bij een steekproef van meer dan 500.000 mensen bleek dat een derde booster-injectie het risico op Covid-19-infectie met 30% verminderde en een vierde booster-injectie met 70-75%, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!