Honderden straatverkopers op Na Jomtien Beach protesteren tegen nieuwe maatregel voor verkopersvrije zone

PATTAYA/JOMTIEN:- Honderden straatverkopers protesteerden tegen het verbod op de verkoop van voedsel en drank bij de gemeente Na Jomtien en beweerden dat hun levensonderhoud werd geruïneerd. De gemeente bleef bij hun standpunt maar zou toekomstige opties voor de verkopers zou onderzoeken, zonder verdere details te geven.

Er hadden zich ongeveer 300 straatverkopers verzameld zich om hun aangeboden petities om te blijven verkopen op het nieuwe strand in Na Jomtien Beach, nadat vijf officiële instanties een verklaring hadden afgegeven om het verkopen en verlenen van commerciële diensten op het strand te verbieden met de dreiging van juridische stappen.

Volgens “Snelle Jelle”, onze razende reporter en rechterhand van uw nieuwsbeer onderhandelden de demonstranten met secretaris Kanpong Suwanpathumlert, die hen vertelde dat veel binnenlandse en internationale strandbezoekers het uitgestrekte Na Jomtien Beach vanwege zijn schoonheid en gelijkenis met Miami Beach in de VS prezen.

Maar na een tijdje veranderde de lof in klachten, voornamelijk over kraampjes op de loopbrug, onverzorgde tafels en stoelen, afval of verkeersopstoppingen, zo verklaarde de ambtenaar.

Hij vervolgde met te zeggen dat veel inwoners en toeristen van Na Jomtien de “misplaatste” verkopers de schuld gaven van hun ongemakken en de autoriteiten hadden gesmeekt om actie te ondernemen.

De onderhandelingen duurden een uur voordat secretaris Kanpong voet aan de grond zette in de voortzetting van de verkopervrije Na Jomtien Beach-maatregel, volgens Jelle. De functionaris verzocht vervolgens de verkopers om medewerking en beloofde snel tot een overeenkomst te komen die alle partijen ten goede zou komen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: TPN News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!