VIDEOCLIP | Woeste krokodil in Nakhon Sawan de bek gesnoerd

~ALS JE WILT DAT KIPPEN EIEREN LEGGEN, MOET JE HET KAKELEN VERDRAGEN~
(Alles heeft ook zijn minder mooie kant, welke je moet accepteren)

NAKHON SAWAN:- Vorige week waren bewoners van het subdistrict Phra Non in het Muang-district van Nakhon Sawan huiverig om hun huis  te verlaten nadat een vrouwelijke krokodil in de buurt was gespot die haar eieren bewaakte.

De méér dan 3 meter lange krokodil werd gezien terwijl ze haar eieren verzorgde in de buurt van het Monthong-heiligdom, dat naast de beroemde Bueng Boraphet van de provincie ligt.

Het 224 vierkante kilometer grote Bueng Boraphet in het oosten van Nakhon Sawan is het grootste zoetwatermoeras in centraal Thailand en herbergt veel watervogels en dieren in het wild.

Nadat de mensen waren gewaarschuwd voor de krokodil, hebben functionarissen van het Region 12 Wildlife Conservation Office afgelopen week ongeveer 20 minuten besteed aan het vangen van de krokodil.  Ze werd vervolgens naar het Onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor zoetwatervisserij in Nakhon Sawan gebracht om te worden behandeld, voordat ze werd vrijgelaten in het Natuurreservaat van Bueng Boraphet.

Het heiligdom is de thuisbasis van vele andere krokodillen en functionarissen hopen dat ze weer zal paren, aangezien de 10 eieren die ze zo fel had bewaakt, onvruchtbaar bleken te zijn.

Het heiligdom ligt ver van menselijke gemeenschappen en staat het hele jaar onder water, waardoor het perfect is voor krokodillen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!