De Thaise Baht ligt onder druk omdat buitenlandse investeerders zich nog steeds zorgen maken over Thaise economie

~MET SOEP ZIJN ZORGEN DRAGELIJKER DAN ZONDER~
(Geld verlicht veel zorgen)

BANGKOK:- De baht opende gisteren op 31,31 voor de Amerikaanse dollar en verzwakte woensdag aan het einde van 31,17. De Thaise valuta zal gedurende de dag waarschijnlijk tussen 31,25 en 31,40 bewegen, aldus de Thaise marktstrateeg Poon Panichpibool van de Krungthai Bank.

Khun Poon verklaarde dat de baht de neiging had om te verzwakken in lijn met de versterking van de dollar, maar de Thaise valuta staat ook onder druk door de verkoop van Thaise aandelen door buitenlandse investeerders.  Hij wees erop dat investeerders nog steeds bezorgd zijn over de Thaise economie, aangezien de distributie van het Covid-19-vaccin in het land een probleem had.

Khun Poon legde echter uit dat de baht niet sterk zou verzwakken, aangezien exporteurs ernaar streefden hun dollarbezit te verkopen toen de baht in de buurt van 31,30 per Amerikaanse dollar kwam.  Hij verwachtte dat de baht tussen 31.20 en 31.40 zou bewegen als er geen nieuwe factor is die de valuta beïnvloedt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!