VIDEOCLIP | Woedende menigte zou in het oosten van Thailand bijna een moordenaar tijdens een moordreconstructie hebben opgehangen

RAYONG:- Het was gisteren een enorm chaotisch tafereel toen een woedende menigte, bestaande uit familieleden en toeschouwers probeerden de moordenaar van een fabrieksvrouw in Rayong, in het oosten van Thailand, te lynchen.

De oproer ontstond toen de moordenaar naar de moordscène werd gebracht voor een reconstructie van de moord, het begon met joelen en schreeuwen en alras werden de vuisten gebruikt en tuimelde de mensen in het tumult over elkaar heen.

Honderden politieagenten waren ingezet om de veiligheid te handhaven, maar ze faalden jammerlijk toen het politiekordon door de woedende menigte werd doorbreken 

Het voorval wat compleet uit de hand liep, gebeurde gisteren op één van de twee plaatsen waar op 6 september de moord op de 23-jarige Yotnam plaatsvond.

Dergelijke reconstructies zouden in jaren jaren geleden beëindigd worden, maar ze bestaan ​​nog steeds in Thailand als een middel om het rechtsproces te bespoedigen. Soms, zoals gisteren, vervallen ze in chaos.  De politie heeft excuses aangeboden voor de onhandelbare taferelen.

De 50-jarige moordenaar, khun Udorn Kenma, werd begin deze week voor de moord gearresteerd, hij zou het slachtoffer aangevallen hebben om vervolgens haar motorfiets te stelen 

De CCTV beelden bij een supermarkt in het politiegebied van Nong Krap plus een beloning van 50.000 baht leidden tot zijn arrestatie in Udon Thani in het noordoosten van Thailand. Hij had eerder in 2013 een gevangenisstraf uitgezeten voor poging tot moord.

Gisteren om 10.30 uur leidde generaal-majoor Mana Inphithak, plv.  hoofdcommissaris van de regio 2 en hoofd van de provinciale politie van Rayong, 200 agenten en veiligheidspersoneel naar de twee reconstructie locaties.

Het was op de tweede lokatie waar honderden familieleden en lokale bewoners samenkwamen om de moordenaar, Khun Udorn een kopje kleiner te maken. Het woedende volk was niet meer in staat om hun woede te bedwingen en braken het kordon van de politie door en vielen de helm dragende moordenaar aan.

 De politie probeerde hem te beschermen, maar velen raakten gewond tijdens de reconstructie gewond, zodat de politie de reconstructie staakte en maakte dat ze met de politie wegkwamen.

Een kamnan wist te vertellen dat er drie agenten gewond waren geraakt, hij vertelde dat de politie problemen bij deze reconstructie verwacht zou hebben, maar dat de politie de omvang van de woede van de menigte flink had onderschat.

Hij verontschuldigde zich voor de woedde van zijn gemeenschap, maar vertelde onderwijl dat het de voortgang van de zaak niet had beïnvloed.

Ondertussen vertelden de lokale mensen tegen de reporter dat dit een verschrikkelijke misdaad was en dat ze de doodstraf voor de moordenaar wilden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sanook News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Sanook News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!