VIDEOCLIP | Voedselbezorger van Panda ontkent zich schuldig gemaakt te hebben aan majesteitsschennis

PATHUM THANI:- Een bezorger van voedselservice Panda ontkende in alle toonaarden de beschuldigingen van het verbranden van een koninklijk portret tijdens de demonstratie tegen de regering van afgelopen zondag en beweerde dat hij probeerde juist de vlammen te doven.

De politie van Pathum Thani arresteerde maandag Sitthichoke Setsawet en beschuldigde hem van majesteitsschennis, brandstichting en het overtreden van het Covid19 noodbesluit tegen openbare samenkomsten.

De verdachte werd ondervraagd op het politiebureau van Nang Loeng, waar hij wel toegaf deel te hebben genomen aan het protest, maar ontkende dat hij het koninklijke portret in brand had gestoken, zo verklaarde het plv. hoofd van de Metropolitan Police, generaal Piya Tawichai.

“De politie heeft echter bewijs dat aantoont dat de verdachte een koninklijke foto heeft verbrand”, zei hij, eraan toevoegend dat mr. Sitthichoke bij de correctionele rechtbank aan Ratchadapisek Road zal worden vastgehouden.

De generaal verklaarde verder dat politie 16 aangehouden demonstranten voor hun deelname aan de demonstratie van afgelopen zondag ondervraagd werden.

“De inlichtingendienst is bewijs aan het verzamelen om arrestatiebevelen uit te vaardigen tegen andere demonstranten die naar verluidt hebben deelgenomen aan het protest tegen de regering op zondag”, voegde hij eraan toe.

De politie vuurde traangas en rubberen kogels op de menigte af en gebruikte waterkanonnen om de demonstranten te verbinden door een barrière te breken die het gouvernementsgebouw stond opgesteld.

De demonstranten eisten het ontslag van premier Prayut Chan-o-cha en zijn regering, bezuinigingen op het leger en de begroting van de monarchie tijdens de pandemie, en de invoer van mRNA-vaccins om de toename van Covid-19-infecties te bestrijden.

Ondertussen getuigde de vriendin van Mr. Sitthichoke dat hij probeerde de vlammen van het koninklijke portret te doven.

Ze voegde eraan toe dat hij zondag op het protestterrein was om voedsel aan demonstranten te bezorgen. Ze vroeg ook gebruikers van sociale media om te stoppen met het veroordelen van haar vriend door valse informatie te delen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!