VIDEOCLIP | Vermiste Thaise man overleden gevonden na kapseizen van hun speedboot in Chonburi, een man zwemt vijf kilometer om te overleven

CHONBURI:- Het lichaam van een vermiste man werd gisteren drijvend in zee gevonden nadat een speedboot in het hoofddistrict van Chonburi zou zijn gezonken.

De politie van Sanesuk werd op de hoogte gebracht van het incident dat zich had voorgedaan nabij de kust van Khao Sammuk

Zij, de eerstehulpverleners en lokale pers arriveerden ter plaatse en troffen de 59-jarige geëmotioneerde Khun Tanawat Puengjaroeb aan. Tanawat, die zichzelf omschreef als een uitstekend zwemmer, was erin geslaagd het incident te overleven door naar de kust te zwemmen, meer dan vier kilometer verderop, en kon zich met behulp van een kleine lege oliecontainer het hoofd boven water te houden.

Tanawat vertelde de politie van Sanesuk: “Ik en Khun Jarukit Saisinnawat, 62,  kwamen terug van de begrafenis van de Damrong Petra, de burgemeester van Koh Si Chang die was overleden aan een hartaanval.”

Khun Petra was eerder deze maand vredig thuis overleden en was 22 jaar burgemeester van het subdistrict Koh Si Chang geweest.  Hij was verantwoordelijk voor tal van projecten die de kwaliteit van leven op het eiland verbeterden, zoals een beter elektriciteitsnet en bescherming van koraalriffen en het milieu.

Onderweg naar Koh Si Chang stond er een sterke wind, die flinke golven veroorzaakte waardoor onze speedboot kapseisde.  Khun Jarukit zag ik voor het laatst gezien toen hij een boomstam vasthield terwijl ik een lege oliecontainer vasthield.”

 “Ik slaagde erin om naar het land te zwemmen dat ongeveer vier kilometer verwijderd is van het gebied waar de speedboot kapseisde”, aldus Tanawat, die volgens hem de oliecontainer gebruikte om het hoofd boven water te houden terwijl hij bijna vijf kilometer zwom.

Toen Tanawat de kust bereikte, nam hij contact op met mensen in de buurt om de marinierspatrouille te bellen die onmiddellijk in actie kwam op zoek naar Khun Jarukit.

De zoektocht naar de khun Jarukit ging tot laat in de avond door, waarna het lichaam van Jarukit werd dood aangetroffen in slechts ondergoed ongeveer een zeemijl verwijderd van een strand.

Reddingsduikers vertelden tegen de pers dat Jarukit misschien al zijn kleren had uitgetrokken om lichte te worden terwijl hij probeerde te overleven, maar dat mislukte. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News 

Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!