De heropening voor Phang Nga die vandaag voor buitenlandse toeristen gesteld stond is uitgesteld tot 15 augustus

SURAT THANI:- De heropening van de provincie Phang Nga voor buitenlandse toeristen, welke voor vandaag 1 augustus, gepland stond, is uitgesteld tot 15 augustus, zo liet de provinciegouverneur Jamroen Thippayaphongthada weten.

“We hebben besloten de heropening in het kader van de ‘Phang Nga Prompt’-campagne uit te stellen tot 15 augustus, aangezien het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, de heropeningsdatum die eerder voor 1 augustus was gepland, nog moet goedkeuren”, zei hij.  “De andere reden is dat de integratie van de provincie met het Mor Chana-platform voor het traceren van contacten nog niet is voltooid.”

“Ten slotte heeft de provincie de afgelopen week nieuwe clustergevallen gezien en heeft daarom meer tijd nodig om ziektebestrijdingsmaatregelen bekend te maken aan de lokale bevolking”, zo voegde hij eraan toe.

Afgelopen vrijdag meldde Phang Nga 37 nieuwe gevallen, waardoor het aantal cumulatieve gevallen sinds 1 april in de provincie is 640 patiënten gestegen.

Gouverneur Jamroen voegde toe dat hij een bijeenkomst had belegd met toeristische ondernemers in de provincie over het uitstel en dat de meeste ondernemers het erover eens waren dat het uitstel nodig was en dat de economische impact op een acceptabel niveau zou moeten zijn.

Het eiland Phang Nga had de inschatting gemaakt dat meer dan 20.000 toeristen de provincie zouden bezoeken in de eerste maand van heropening, wat meer dan 2,6 miljard Baht aan directe en indirecte inkomsten zou genereren voor lokale bedrijven.

De Phang Nga Prompt-campagne is gekoppeld aan het “7+7 Island Hopping”-programma van het Ministerie van Toerisme, waarbij gevaccineerde toeristen die zeven dagen in Phuket verbleven, nog zeven dagen naar de nabijgelegen eilanden in de provincies Phang Nga, Surat Thani en Krabi kunnen reizen, op voorwaarde dat  ze testten negatief via de RT-PCR-methode.

De Minister van Toerisme en Sport, Khun Pipat Ratchakitprakarn zei vrijdag dat de regeling voor onbepaalde tijd zou worden uitgesteld in afwachting van goedkeuring door de CCSA.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 

Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Diverse Thaise kranten 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!