Videoclip van mensen die in een veldhospitaal pokeren verontrust de Thaise bevolking


~METEN IS WETEN, GISSEN IS MISSEN EN GOKKEN IS DOKKEN~
(Niet echt een doordenkertje maar wel de waarheid)

THAILAND:- Een videoclip van Thais die in een Covid-19 veldhospitaal samen eten en pokeren zonder een mondkapje te dragen, heeft geleid tot een golf van kritiek op sociale media.

De videoclip, die op TikTok werd gepost, trok grote aandacht van de Thaise bevolking die op social media schreven dat deze clip aantoonde dat ziektebestrijdingsmaatregelen te laks waren. In antwoord op vragen op vrijdag waarschuwde het Department of Disease Control (DDC) dat zelfs mensen met milde of geen symptomen ten alle tijde sociaal afstand moeten nemen en zeker in veldhospitalen.

 “Samenkomen is onwenselijk, omdat het de verspreiding van het virus kan vergroten”, zegt dr. Chawetsan Namwat, waarnemend directeur van de DDC voor gezondheidsrisico’s en ziektebestrijding.  “Mensen moeten uit elkaar blijven en een mondkapje dragen.” 

Hij voegde eraan toe dat het doel van veldhospitalen is om mensen zo snel mogelijk te isoleren en te behandelen.  Gevallen worden dagelijks beoordeeld en als zich symptomen zoals hoesten ontwikkelen, worden patiënten geïsoleerd voor een intensievere behandeling.

Khun Chawetsan vroeg het publiek ook om te vertrouwen op het vermogen van gezondheidsfunctionarissen om de situatie het hoofd te bieden. 

De Minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul bagatelliseerde (hoe kan het ook anders) de kritiek op de videoclip en zei dat mensen in veldhospitalen geïsoleerd waren van het publiek en mogelijk manieren nodig hebben om stress te verminderen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!