Seksspeeltjes populair in Thailand ondanks conservatieve wetten

~WIE ZIJN EIGEN TUINTJE ZIET, ZIET HET ONKRUID VAN DE BUREN NIET~
(Het is beter om energie te steken in het verbeteren van jezelf, dan in het bekritiseren van anderen)

PATTAYA:- Hoewel Thailand een conservatief land is met conservatieve wetten, is de ondergrondse economie van sekshandel en seksspeeltjes een bloeiend, niet zo goed bewaard geheim.  Thailand staat bekend om zijn LGBTQ-acceptatie en rosse buurten, maar velen realiseren zich niet dat de meeste drugs, gokken, prostitutie, seksspeeltjes en zelfs vapen in strijd zijn met de Thaise wet.

De Thaise douaniers hebben vorig jaar meer dan 4000 seksspeeltjes in beslag genomen, het bezit of de verkoop van dit speelgoed brengt een boete van 60.000 baht of tot 3 jaar gevangenisstraf met zich mee.  De strikte wetten zijn van kracht om aan te sluiten bij de traditionele boeddhistische Thaise samenleving, maar deze lijken erg in strijd met de ondergrondse seksindustrie waar Thailand om bekend staat.

De behoefte aan seksuele privacyrechten en versoepelde wetten die seks regelen, wint al jaren aan populariteit met het naast elkaar plaatsen van strikte wetten en hedonisme, waardoor een zeer winstgevende zwarte markt ontstaat.  

De rosse buurt van Bangkok wordt geschat op 6,4 miljard dollar, en in districten als Soi Cowboy, Nana, Patpong en Silom worden sekshandel en seksspeeltjes openlijk verkocht, ook al is het in strijd met de wet.  Aangenomen wordt dat de seksindustrie tot 10% van het bruto binnenlands product van Thailand uitmaakt.  Dan heeft uw nieuwsbeer het nog niet eens over de Walking Street in Pattaya, Bangla Road in Phuket, enz. Enz.

Toch is Thailand een boeddhistisch land met traditioneel conservatieve waarden, dus het is onwaarschijnlijk dat wetten binnenkort zullen veranderen.  Zelfs seksuele voorlichting in Thailand is gericht op de negatieve gevolgen van seks en staat niet open voor seksuele rechten of het omarmen van seksualiteit, volgens een UNICEF-rapport uit 2016. Degenen die zich verzetten tegen het decriminaliseren van seksspeeltjes en de seksindustrie zijn van mening dat het legaal omarmen ervan zou leiden tot een  uitbarsting van seksgerelateerde misdrijven.

Weer anderen beweren dat decriminalisering vrouwen zou bevrijden en sterker zou maken door het stigma van seksueel vrij zijn te verminderen.  Het zou een gemoderniseerde kijk op seksueel welzijn mogelijk maken.  Het zou waarschijnlijk ook de kans op tienerzwangerschappen verminderen door de negativiteit te verwijderen voor degenen die anticonceptie nodig hebben of gebruiken.

Khun Nisarat Jongwisan vecht sinds 2018 voor de destigmatisering en legalisatie van seksspeeltjes, toen ze verscheen in een tv-programma waarin ze zich uitsprak tegen het ministerie van Cultuur.  Ze is nu van plan het Thaise parlementaire mechanisme te gebruiken voor het opstellen van een petitie en het verzamelen van 50.000 handtekeningen, waarmee ze een wetsvoorstel ter stemming bij het parlement kan indienen.

Met strikte wetten zal de zwarte markt blijven groeien.  Hoewel seksspeeltjes en de sekshandel kunnen worden gecriminaliseerd, worden seksuele verlangens niet gemakkelijk de kop ingedrukt en zullen mensen manieren vinden om ze te bevredigen.  Zonder enige regelgeving kunnen zwarte markten vrij profiteren door seksspeeltjes te verkopen zonder zich zorgen te maken over eerlijke prijzen of kwaliteitscontrole.  

De wereldwijde seksspeeltjesindustrie verkocht vorig jaar bijna 34 miljard dollar, en met de voortdurende sluiting en de sluiting van uitgaansgelegenheden, zal deze verkoop alleen maar toenemen, zelfs in het licht van de conservatieve wetten van Thailand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Azië 
Bron: Vice/The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!