Thaise immigratie regelt dat een Amerikaanse geleerde en criticus van de majesteitsschennis het koninkrijk moet verlaten

~ONS KENT ONS~
(Groep mensen dat onderling de zaken regelt)

KHON KAEN:- Mister David Streckfuss, een Amerikaanse geleerde die zich gespecialiseerd heeft in de Thaise politiek, zegt dat zijn werkvergunning en visum door de regering zijn ingetrokken, een stap die als politiek gemotiveerd zal worden beschouwd.

Streckfuss, die in Khon Kaen woont, heeft het debat over de wet op de majesteitsschennis (sectie 112) aangemoedigd via zijn schrijven en de Isaan Record-website, die hij oprichtte.

De in de VS geboren onafhankelijke geleerde vertelde gisteravond aan de Engelse verslaggever Pravit Rojanaphruk van de Thaise internetkrant Khaosod dat zijn werkvergunning en visum waren ingetrokken nadat de immigratiepolitie onlangs de Khon Kaen Universiteit had bezocht.  Vier immigratieambtenaren hadden een ontmoeting met leidinggevenden van de universiteit, zo beweerde hij.

Streckfuss woont al 35 jaar in Thailand en heeft een Thaise vrouw en twee kinderen.  Hij schreef het boek “Truth on Trial in Thailand: Laster, Treason, and Lèse-Majesté”. (Laster, verraad en majesteitsschennis)

De Amerikaan beweert dat de immigratiepolitie het visum van Streckfuss heeft ingetrokken vanwege zijn opmerkingen over de wet op de majesteitsschennis, en voegde eraan toe dat deze automatisch werd geannuleerd toen Khon Kaen Universiteit zijn werkvergunning introk.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!