VIDEOCLIP | Twee schilders beleefde benauwde uren aan een hoog flatgebouw in Bangkok nadat iemand een touw had doorgesneden

BANGKOK:- De politie van Bangkok heeft laten weten dat een vrouw uitgenodigd zou worden om voor het hekje in de rechtbank te verschijnen, dit nadat de vrouw het touw doorsneed dat door twee schilders werd gebruikt terwijl ze aan de buitenkant van een condominium in de provincie Nonthaburi hingen.

Het incident vond vorige week dinsdag rond het middaguur plaats, maar werd pas nieuws nadat een video van de hulpzoekende schilders op grote schaal online werd gedeeld.

Khun Prapawan Satasing, 49 jaar oud en bewoonster van een appartement op de 26e verdieping, vertelde tegen Thaise media zaterdag dat ze, terwijl ze in haar kamer zat, twee mannen aan een draad zag hangen, de schilders waren duidelijk in paniek probeerden zich vast te klampen aan een droogrek van haar balkon. Een van hen riep om hulp.

Haar vriend ging met hen praten. Ze vroegen hem of ze op het balkon mochten springen omdat hun veiligheidstouw was doorgesneden. 

Een van de schilders vertelde hem naderhand dat hij iemand op wat volgens hem de 21e verdieping was, een raam had zien openen en hun touw had doorgesneden. Hierdoor konden ze niet meer naar beneden afdalen.

Het koppel liet hen veilig op hun balkon landen. Ze maakten ook een video van de redding die ze op TikTok plaatsten.

De schilder, een Myanmarees genaamd Song, vertelde Prapawan dat de dader een ‘goed geklede vrouw’ was. Hij had bij andere kamers om hulp had gevraagd, maar niemand was op dat moment thuis. Het bestuur van de appartementen meldde het voorval bij de politie.

Khun Song en twee vrienden waren naar boven gegaan om een scheur aan de buitenkant van het appartement te repareren door zichzelf van de 32e verdieping te laten zakken. Toen hij de 30e verdieping bereikte, voelde hij het touw zwaarder worden.

Toen hij naar beneden keek, zag hij een paar handen uit een raam reiken, zijn touw doorsnijden dat op de grond viel. Hij waarschuwde onmiddellijk zijn twee vrienden.

De condo-beheerder weigerde verdere informatie te geven en zei alleen dat ze de bewoners schriftelijk hadden geïnformeerd dat er die dag tussen 9 en 17 uur reparatiewerkzaamheden zouden worden uitgevoerd waarbij werknemers touwen buiten hun kamers gebruikten. Ze vroegen de bewoners om ramen te sluiten en spullen op hun balkons weg te zetten.

De politie van Pak Kret zegt te weten wie het touw heeft doorgesneden en zou de persoon zondag oproepen voor verhoor. Ze heeft het touw als bewijsmateriaal meegenomen. 

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!