Geen solly bij Sally van Thais restaurant SiamSally in Antwerpen 

ANTWERPEN:- Trek in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: SiamSally, een heerlijk Thais restaurant vlakbij het Centraal Station. 

Actrice Sally-Jane Van Horenbeeck -Peggy van Thuis- opende vier jaar geleden het Thaise streetfood restaurant SiamSally. Sally-Jane staat vooral in de keuken waar ze traditionele gerechten tevoorschijn tovert. De Thaise kookkunst leerde ze lang geleden tijdens haar exotische reizen. SiamSally is ingericht als een échte Thaise zaak: het kleurrijke interieur met draken, planten en gezellige sfeerverlichting creëert een Aziatisch gevoel. Wie niet de hele avond op zijn stoel wil zitten kan zich amuseren met de pooltafel, schommel of boksbal in de ruimte.

De bediening van SiamSally is vriendelijk en professioneel. Na een uitgebreide uitleg over de kaart met acht gerechten kiezen we voor sint-jacobsvruchten in groene curry en eendenbout in rode curry. De ribbekes met zoete saus en malse koeienwangetjes die volgens de ober de topgerechten zijn, houden we voor ons volgende bezoek. Als voorgerecht nemen we dim sim, de Thaise variant van de Chinese dim sum. Deze in bamboe gestoomde hapjes met een persoonlijke toets en zijn de huisspecialiteit van SiamSally.

Een huisgemaakte cocktail met tequila, appel, gember en nog enkele geheime ingrediënten brengt ons meteen in vakantiestemming. Al snel komt ons voorgerecht eraan. De verschillende smaken van de dim sim geïnspireerd op zout, zuur, zoet, bitter en umami verrassen ons. Ook het hoofdgerecht stelt niet teleur. De eendenbout is heerlijk mals en afgewerkt met een pittige rode curry. De sint-jacobsvruchten met rijst en groene curry worden stijlvol geserveerd. Het gerecht smaakt goed af en is pikant maar gelukkig niet overdreven. Durvers die wel houden van een brandende mond kunnen genieten van de crying tiger, een gerecht dat zo pikant is dat de tijgers ervan zouden wenen. 

Als dessert krijgen we sorbetijs van passievrucht en mango, overgoten met een shotje tequila. Wat in ons hoofd klonk als een speciale combinatie, bleek lekker en fris. Het was een perfecte lichte afsluiter na een rijkelijke maaltijd. We worden nog een laatste keer verrast met gelukskoekjes bij de rekening. SiamSally is het perfecte restaurant voor wie houdt van originele Aziatische gerechten. Ook wie vegetarisch of veganistisch eet komt er aan zijn trekken. We raden het zeker aan!

Prijs? De dim sim voorgerechten kosten 8.50 en 13.50 euro. Voor een hoofdgerecht betaal je tussen de 21 en 25 euro.

Waar? Bleekhofstraat 11a, 2018 Antwerpen

Wanneer? SiamSally is van woensdag tot en met zondag open van 18.00 tot 23.00 uur.

Meer informatie via de website en Facebookpagina.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook 
Content: Caroline Van de Pol
Bron: pvc.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!