VIDEOCLIP | Thaise man na 15 jaar herenigd met familie na val in een diepe waterput

SATTAHIP:- Ze zeggen wel eens dat alles wat goed is ook goed eindigt, maar soms alleen het einde goed.

Enige weken geleden publiceerde Olleke Bolleke het bizarre verhaal van een man die 15 jaar vermist was en doordat hij in een waterput viel, nieuws wat de Thaise kranten haalde, herenigd kon worden met zijn lang verloren gewaande familie.

15 jaar geleden was Khun Lamead Mueanmai 40 jaar oud en werd vermist, en aangezien zijn lichaam nooit werd gevonden, gaf zijn familie nooit de hoop op dat hij ergens leefde en hoopten ze hem ooit weer zouden zien.  Een paar weken geleden keek Khun Lamead, nu 55 jaar oud, neer in een put in Sattahip in de provincie Chonburi, verloor zijn evenwicht en viel in de diepe put. Na 5 uur om hulp te hebben geschreeuwd, vond iemand hem en riep om hulp.

Het verhaal van zijn redding en de foto’s van hem op de bodem van de put werden in een lokale facebook gemeenschap gepost en ging door het hele land online viraal.  Het vond uiteindelijk zijn weg naar zijn familie in Surin, die hun lang verloren familielid herkenden en contact opnamen met de oorspronkelijke Facebook-pagina.  Ambtenaren vonden de man die in tranen een videogesprek voerde met zijn familie die hij in 15 jaar niet had gezien of gesproken, en de functionarissen beloofden hem herenigd te zien.

De Covid19 pandemie stond echter een snel weerzien in de weg, aangezien Chonburi nu een donkerrode zone is en reizen beperkt is.  Gisteren kondigden functionarissen echter aan dat khun Lamead negatief op Covid19 virus was getest en op weg zou worden gestuurd om zijn familie te zien.  Hij werd naar Prachin Buri vervoerd door een auto van de gemeente, waar reddingswerkers van Surin hem oppikten en naar zijn familie brachten.

Khun Lamead gaf géén  commentaar over wat hij in die 15 jaar heeft uitgespookt en ook niet  waarom hij geen contact heeft opgenomen met zijn familie, en op het moment dat hij in de put viel, woonde hij in een vervallen hut aan de rand van het dorp en hield hij zich met de opbrengst van het land in leven.  Zijn afwezigheid is mysterieus, aangezien noch hij, noch zijn herenigde familie enige kwade wil jegens elkaar lijkt te hebben.

De man werd eerder naar zijn familie gebracht in een vreugdevolle reünie en ze spraken hun dank uit aan alle mensen in Sattahip en Surin die hebben geholpen om de familie weer bij elkaar te brengen om herenigd te worden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!