Met massa covid-testen en isolatie zou de Covid19 golf binnen 2 weken achter de rug zijn

BANGKOK:- De Thaise gezondheidsfunctionarissen hopen dat massale testen en isolaties in de komende 2 weken Covid19 infecties in Bangkok kunnen verminderen.  Althans dat verklaarde dr.  Yongyot Thammawut van het ministerie van Volksgezondheid, hij vertelde dat sinds het begin van de maand 41 teams van 400 artsen en andere gezondheidswerkers massaal testen hebben uitgevoerd in de hoofdstad en andere centrale provincies.

De speciale Covid19 responsteams die de tests uitvoeren, hebben dat gedaan in 100 gemeenschappen, waaronder flatgebouwen en drukke locaties, in gebieden met hoge infectiepercentages.

“Wat we aan het begin van de tests hebben verzameld, toont aan dat transmissie in Bangkok nog steeds een serieus probleem is.  Dit vertelt ons dat er nog steeds veel mensen met Covid19 zijn die geen toegang hebben tot tests.  We moeten dus doorgaan met de massatesten.”

Volgens een rapport van de Bangkok Post werden van 141.516 mensen die werden getest met antigeentestkits, 15.588 geïnfecteerd gevonden, maar dat aantal daalde tot 15.074 toen PCR-tests werden gebruikt.  69% van degenen die positief testten, waren asymptomatisch of vertoonden slechts milde symptomen, terwijl 4.427 matige symptomen vertoonden.  323 patiënten hadden ernstige symptomen.

Dr. Yongyot gelooft dat de Covid19 golf zou kunnen afvlakken als massatests en isolatie in de hoofdstad de komende 2 weken kunnen doorgaan.  Patiënten worden binnengebracht voor behandeling en geïsoleerd van anderen, waardoor de verspreiding van het virus en mogelijke sterfgevallen worden verminderd.

 Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!