VIDEOCLIP | Strandrenovatie Jomtien onderbroken nadat baggerschip mechanische problemen ervaart

JOMTIEN:- Het grote  strandrenovatieproject in Jomtien is even stopgezet nadat het baggerschip dat word gebruikt om zand op te zuigen en verder te suppleren, kapot raakte.

Volgens de autoriteiten van de kustplaats Pattaya zal eind oktober een nieuw baggerschip aankomen en zal het project onmiddellijk worden voortgezet.


In juli van dit jaar werd de eerste fase van een meerjarig Jomtien-strandrenovatieproject, welke is ontworpen om kusterosie te stoppen en de kustlijn uit te breiden, opnieuw opgestart na maandenlange pauze, aangezien een zandbaggervergunning eindelijk werd goedgekeurd na maanden vertraging, zo lieten stadsambtenaren weten.

Het suppletie gebied is nu langs het ongeveer 400 meter lange deel van het strand afgesloten voor openbare toegang en is gelegen aan de zuidkant van Jomtien Beach Road.  Het project ligt nu volledig stil onderwijl alle machines tijdelijk van de bouwplaats zijn verwijderd.

De projectleiders van het Italiaans-Thaise bedrijf, die gecontracteerd zijn voor de stranduitbreiding, vertelden tegen “Snelle Jelle” onze razende reporter, dat ze helaas hun werk voorlopig moeten neerleggen vanwege de problemen met het baggerschip.  

Vertegenwoordigers van het bedrijf gingen niet in op de exacte mechanische problemen die het werk vertraagden, maar verzekerden Jelle dat het volgens hen geen lange tijd zou duren zoals eerder dit jaar bij het wachten op een baggervergunning.

Volgens het Italiaans-Thaise bedrijf is het nieuwe baggerschip groter dan het vorige, sneller en efficiënter.  Het totale stranduitbreidingsproject, met een geschatte kostprijs van 586 miljoen baht voor de eerste fase van een meerjarenplan, zal volgens functionarissen van het bedrijf onmiddellijk worden voortgezet wanneer het nieuwe baggerschip arriveert.

De meer populaire delen van Jomtien Beach, gelegen nabij het strand van Dongtan, zullen naar verwachting pas eind 2022 worden uitgebreid.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!