Drie Thaise mannen in Bangkok aangehouden voor vermeende bomaanslag op politieauto

BANGKOK:- Twee mannen en een jongeman zijn gearresteerd nadat ze maandagochtend een granaat naar een politieauto van bureau Lumpini op het kruispunt van Ratchaprasong zouden hebben gegooid. Een andere persoon die bij het incident betrokken was, wist te ontkomen aan zijn arrestatie.

Het incident gebeurde gisteren rond 6 uur in de ochtend, terwijl de politie van Lumpini dienst had op het Ratchaprasong-kruispunt in Bangkok.  Er kwamen vier mannen op een motorfiets vanaf Pratunam Intersection aangereden en reden in de richting van het kruispunt Sala Daeng.  Toen de motorfiets het kruispunt van bereikte, zou één van de passagiers een bomachtig voorwerp naar de politiewagen hebben gegooid en wisten via de Ratchadamri Road en probeerde aan de lange arm van de politie te ontsnappen.

De politie achtervolgde de groep daders die langs Sarasin Road via de kruisingen Witthayu en Rama IV probeerde weg te vluchten. De politie kon drie van hen arresteren bij de ingang van Soi Sukhumvit 97/1, terwijl de andere in het niets verdwenen was.

Aanvankelijk zijn de daders Pichai, 30, de chauffeur, Naruebeth, 26, en een 18-jarige jongen die naar verluidt met dezelfde politieauto naar het politiebureau Lumpini gebracht.

De daders hadden ook knikkers met een katapult en een kunstmatig explosief-achtig object, in bezit en worden vastgehouden voor verder onderzoek.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!