VIDEOCLIP | Politie Pattaya arresteerde 21 mensen tijdens een feestje in Soi Buakhao

PATTAYA:- Natuurlijk worden er hier en daar feestjes georganiseerd, zo ook in Pattaya, want daar weten ze als géén ander dat het leven een feest kan zijn maar je moet wel zelf de slingers ophangen.

Toch viel in het afgelopen weekend een feestje door een politieoptreden in het water, waarbij 21 mensen werden gearresteerd.  Het evenement vond plaats voor de Tree Town Market in Soi Buakhao, waar de politie net voor 21.00 uur een einde maken aan het plezier.

Wij weten het allemaal dat Pattaya en de rest van de provincie Chon Buri een donkerrood gekleurd zijn, wat impliceert dat er een maximale controle heerst, waarbij bijeenkomsten van meer dan 5 personen zijn ten strengste verboden en bijeenkomsten van elke omvang met alcohol zijn ook verboden.  De beperkingen zijn geregeld door de invoering van het nationale nooddecreet en de wet op overdraagbare ziekten, alsook een plaatselijke verordening van de provinciale gezondheidsdienst van Chonburi.

De bezorgdheid van verschillende buren, over de verspreiding van Covid19 was de oorsprong van dit politieoptreden. Toen een patrouille van de politie naar de locatie van het feest werd gestuurd, troffen ze een groep van 3 Thais en 18 buitenlanders aan.  De politie meldde dat de feestgangers alcohol dronken, hetgeen in strijd is met de huidige Covid19 beperkingen en alsook overtreding van het samenscholingsverbod 

Volgens de lokale politie leken de feestgangers schaamteloos alle bestaande Covid19 beveiligingsmaatregelen aan de laars  te lappen werden allemaal gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau waar ze momenteel verblijven.  De groep wordt geconfronteerd met meerdere juridische aanklachten en mogelijk geconfronteerd met gevangenisstraffen tot 2 jaar en boetes tot 40.000 baht vanwege toepasselijke noodverordeningen.

De identiteit van de feestgangers werd niet openbaar gemaakt.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

5 gedachten aan “VIDEOCLIP | Politie Pattaya arresteerde 21 mensen tijdens een feestje in Soi Buakhao”

  1. Beste farangs, blijf uw gezonde verstand gebruiken. Spreek anderen er op aan als zij zich, bewust of onbewust, niet aan de regels houden. Blijf u houden aan de regels: Zoniet dan maar opsluiten voor 2 jaar en dan deporteren naar Thuisland.

    1. Leef en laat leven. Maar dus als ik bij 1 vriend op bezoek ga en wij drinken allebei 1 biertje .. dan vind u dat ik 2jaar de bak in zou moeten en daarna pas gedeporteerd wordt.?

      1. Het betreft een feestje van 21 mensen Joey of heb je het nog niet begrepen en niet bij een vriend op bezoek en een biertje drinken.Voor mij mogen ze gedeporteerd worden hou je aan de regels, dan gebeurd er ook niks.

        1. En een zekere (engelsman) Dave voegde er aan toe dat hij niet werd uitgezet omdat “het detentiecentrum vol is”, maar werd gewaarschuwd dat het immigratiebureau hem had aangemerkt als een “gemarkeerde man” terwijl de politie zijn paspoort behield.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!