De Thaise legende Prawat rolt Tokio binnen om Paralympische titels te verdedigen

TOKIO:- Een groep van 74 Thaise atleten en stafcoaches zijn voor het weekend vanaf Suvarnabhumi Airport vertrokken om deel te nemen aan de Paralympische spelen in Japan.

Het Thaise team stond onder leiding van rolstoel racers khun Prawat Wahoram en Khun Pongsakorn Paeyo, tijdens de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro gouden medailles wonnen.

Met hen waren Harnruechai Netsiri, zilveren medaillewinnaar in boogschieten in Rio Games, samen met judo-, gewichtheffen- en rolstoeltennisatleten die glorie zullen zoeken voor Thailand in Tokio.

De 40-jarige Khun Prawat, winnaar van twee gouden medailles in Rio, vertelde tegen de verslaggevers dat hij zeker was van succes in Tokio na een lange periode van intensieve training voor de Paralympische Spelen.

“Het rolstoelraceteam is volledig voorbereid en klaar om ons beste kunnen tijdens deze spelen te presenteren. Persoonlijk is mijn doel om het goed te doen in elke discipline, vooral de 1.500 meter en 5.000 meter waar ik titelverdediger ben.  Ik zou Thaise sportfans willen aanmoedigen om mij en het rolstoelraceteam te steunen, en we zullen in ruil daarvoor ons best doen.”

Thailand stuurt dit keer een record van 74 atleten naar de Tokyo Paralympics, waar ze zullen strijden in 14 sporten – taekwondo, boogschieten, badminton, rolstoelschermen, gewichtheffen, zwemmen, tafeltennis, atletiek (baanbaan, rolstoelracen), fietsen, schieten,  rolstoeltennis, boccia, blindvoetbal en judo.

Het team streeft ernaar hun medaillespiegel te verbeteren in 2016, toen Thailand 18 medailles won – zes gouden, zes zilveren en zes bronzen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Facebook 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!