VIDEOCLIP | Oranje begint tweede week VNL met winst op Thailand

~ZONDER STRIJD GÉÉN OVERWINNING~
(Na grote inspanning wordt succes pas bereikt)

THAILAND:- Nederland is de tweede week van de Volleyball Nations League goed begonnen. Thailand werd met ruime cijfers aan de kant gezet in een wedstrijd waarin alle Nederlandse speelsters in actie kwamen (25-20, 25-9, 25-18).

In tegenstelling tot Nederland had Thailand een slechte eerste week in het Italiaanse Rimini. Het verloor achtereenvolgens van Japan, Zuid-Korea en China en wist in die drie wedstrijden slechts één set te winnen. Ook tegen Nederland maakte de Thaise ploeg geen aanspraak op setwinst. Selinger stuurde opnieuw zijn vaste basis het veld in en zag dat, ondanks het overwicht van Nederland, het in de eerste set lang gelijk op ging. Pas bij de big points kon Nederland het definitieve verschil maken en met een killblock beslisten Bongaerts en Timmerman de set.

Selinger had in de eerste week zijn wissels nog nauwelijks gebruikt, maar daar zou halverwege de wedstrijd tegen Thailand verandering in komen. Juliët Lohuis, die tijdens de eerste drie wedstrijden nog op de tribune zat, kwam Indy Baijens aflossen vanaf set twee. Nederland kreeg maar weinig tegenstand van Thailand en kon daardoor op grote voorsprong komen. Dat bood kansen voor Fleur Savelkoel, Sarah van Aalen, Annick Meijers en Demi Korevaar om ook minuten te maken. Voor Savelkoel betekende dat haar officiële debuut in Oranje. Via Meijers op het tweede setpoint wist Nederland er zelfs voor te zorgen dat Thailand in de enkele cijfers bleef steken.

De basis keerde voor set drie weer terug binnen de lijnen, dit keer met Kirsten Knip als libero. Een gebrek aan concentratie zorgde ervoor dat Thailand voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kon komen. Nederland kon het tij echter op tijd weer keren, mede dankzij slimme punten van Bongaerts en twee killblocks van Eline Timmerman. Het matchpoint was dit keer aan Daalderop besteed, die via de handen van het Thaise blok de bal wist te scoren. Buijs werd topscoorder (13 punten), Bongaerts kwam knap tot 7 punten (3 killblocks) en Timmerman blonk uit in de blokkering (6 killblocks).

Vandaag wacht Nederland een hele andere uitdaging tegen als het Amerika treft. De titelverdediger is nog ongeslagen en won vorige week van Brazilië, de Dominicaanse Republiek en Canada. Die wedstrijd is om 18.00 en is weer live te volgen via Ziggo Sport en Volleyball World TV.

Kijk hieronder een samenvatting van de wedstrijd tussen Nederland en Thailand in de Volleyball Nations League.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: volleybal krant.nl
Content: Eline Draaisma
Bron: volleybal krant.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!