Klinieken, parken en massagesalons in Bangkok vandaag weer open ondanks stijging coronagevallen

~COVID19 MAATREGELEN IN AZIË~

AZIË:-  Massagesalons, klinieken en parken in de Thaise hoofdstad Bangkok mogen sinds vandaag na iets meer dan een maand de deuren weer openen. 

De regering van het Zuidoost-Aziatische land heeft maandag ondanks een stijgend aantal coronabesmettingen besloten locaties te openen waar geen clusters van besmettingen hebben plaatsgevonden. Scholen, bioscopen, sportscholen en dierentuinen blijven wel gesloten.

Toeschouwers van de Olympische Spelen in Tokio moeten mogelijk kunnen aantonen dat zij negatief getest of gevaccineerd zijn. 

De Japanse krant Yomiuri meldt maandag dat volgende maand waarschijnlijk een beslissing volgt of toeschouwers zullen worden toegestaan bij wedstrijden, en onder welke voorwaarden. Buitenlandse fans zijn sowieso niet welkom in het land, waar een groot deel van de inwoners vindt dat de Spelen vanwege de pandemie niet door moeten gaan.

Vietnam laat tussen 1 en 7 juni geen buitenlandse vluchten meer toe in de luchthaven van Hanoi. Persbureau Reuters meldt dat het besluit is genomen naar aanleiding van een verdubbeling van het aantal coronagevallen in de afgelopen maand. Ook de maatregelen in Hanoi en Ho Chi Minh Stad zijn aangescherpt. In Hanoi worden volgens persbureau AP alle negen miljoen inwoners getest op het virus.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Div. Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!