VIDEOCLIP | Olifant zet een olifantjes tweeling op de wereld

COLOMBO:- Voor het eerst in 80 jaar heeft een olifant in Sri Lanka een tweeling op de wereld gezet. De 25-jarige olifant Surangi baarde dinsdag twee mannelijke olifantjes, die in goede gezondheid verkeren. Ook de moeder maakt het goed.

Het babynieuws komt uit de bergen van centraal Sri Lanka, waar de moeder olifant in een wezenopvang leeft. De vader is de 17-jarige olifant Pandu. Op videobeelden is te zien dat de pasgeboren dieren bladeren eten onder toeziend oog van hun moeder. Het park maakte nog geen namen van de dieren bekend.

Volgens experts werd er op het eiland voor het laatst een tweeling geboren in 1941. Het Pinnawala Elephant Orphanage, waar de dieren leven, geldt als een van de grootste toeristische attracties van het land. In Sri Lanka leven nog ongeveer 7500 wilde olifanten.

In 2010 werd in Thailand ook nog een tweeling geboren. Ook toen ging het om twee mannetjes.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: EPA
Content: redactie TMG 
Bron: Telegraaf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!