Joe Ferrari en zijn kornuiten van de Phitsanulok-gevangenis overgebracht naar Klong Prem-gevangenis in Bangkok

BANGKOK:- De voormalige politiecommissaris van het district Muang in Nakhon Sawan en zes andere verdachten van de dodelijke marteling van een drugsverdachte zijn gisteren overgebracht van de Phitsanulok-gevangenis naar de Klong Prem-gevangenis (Bangkok Hilton) in Bangkok.

Kolonel Thitisan Utthanaphon, de hoofdverdachte, en de zes andere aangehouden politieagenten verlieten Phitsanulok om 5 uur ’s ochtends in een konvooi dat zwaar werd bewaakt door commando’s van de Crime Suppression Division (CSD) en bereikten gisteren de Klong Prem kort voor 10 uur.

De verhuizing naar de gevangenis in Bangkok vormde een aanvulling op het verzoek om herplaatsing dat woensdag werd ingediend om het onderzoek te vergemakkelijken, dat werd overgedragen aan de CSD en werd ingetrokken bij de politie in Nakhon Sawan, de plaats van het misdrijf.

Het departement van gevangeniswezen was van plan om hen in de voorlopige hechtenis van Bangkok te laten opsluiten, maar een uitbraak van Covid-19 leidde tot hun overplaatsing naar Klong Prem.

De plv. CSD-commandant, generaal Jirapob Phuridet zei dat de zeven mannen donderdagavond opnieuw werden verhoord via een videoconferentie vanuit Bangkok in de gevangenis van Phitsanulok.  Ze bevestigden hun ontkenning van de beschuldigingen.

Kolonel Thitisan, 39, en zijn ondergeschikten van het drugsdetectieteam op het politiebureau van Muang in Nakhon Sawan worden beschuldigd van de moord op drugsverdachte Jeerapong Thanapat en verschillende andere gerelateerde aanklachten.

Khun Jeerapong en zijn vrouw werden op 4 augustus door het team gearresteerd en zijn hoofd was bedekt met zes plastic zakken tijdens het verhoor door kolonel Thitasan en zijn mannen.  Hij werd op 6 augustus dood verklaard door het Sawanpracharak-ziekenhuis.

De wrede marteling met de dood tot gevolg van Jeerapong leidde tot publieke verontwaardiging nadat een video van een bewakingscamera viraal ging op sociale media.

Generaal-majoor Jirapob zei dat de CSD maandag een verzoekschrift bij de Corruption and Misconduct Court zou indienen om de verdachten nog eens 12 dagen vast te houden terwijl het onderzoek voortduurt.

Het plv. hoofd van de nationale politie, generaal Suchart Teerasawat, de hoofdonderzoeker van de zaak, heeft maandag een ontmoeting met rechercheurs en verwijst de zaak dinsdag door naar de Nationale Commissie voor corruptiebestrijding.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron:  Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!