VIDEOCLIP | medewerkers weten op het nippertje in Thailand te ontsnappen nadat een zomerstorm het pand als een kaartenhuis in elkaar doet zakken.

~ZE WAREN OP HET GLAZEN BRUGGETJE GEWEEST~
(Ze zijn in doodsgevaar geweest en op het nippertje ontsnapt)

LOPBURI:- Dit is het angstaanjagende moment waarop een pakhuis instortte en twee mensen erin opsloot na te zijn geraakt door harde wind van een tropische zomerstorm in Thailand.  Het incident werd geregistreerd door beveiligingscamera’s toen zware regen het olieopslaggebouw in de provincie Lopburi op 20 april trof. 

De hulpdiensten haastten zich naar het magazijn, maar de wegen werden geblokkeerd door bomen die door de storm waren ontworteld.  Er waren ook plotselinge overstromingen over het gebied en blikseminslag.  

Reddingswerkers bereikten uiteindelijk het ingestorte gebouw en bevrijdden twee arbeiders die vastzaten onder een stapel metalen platen die van het dak waren gestort.  Beiden werden in veiligheid gebracht.  

De 56-jarige magazijn manager Khun Maneerat Panya, vertelde: ‘Dit was de ergste storm die ik ooit in mijn leven heb meegemaakt. Toen het gebouw werd verwoest, realiseerde ik me dat er nog twee arbeiders binnen waren en belde gelijk de reddingsdienst om assistentie.

Khun Kunakorn Jaemphokul, 34, een arbeider, zei:  mijn hart is nog nooit zo tekeer gegaan, Ik hoorde mijn vriend schreeuwen om in een auto te stappen.  Gelukkig ontsnapten we net met de auto voordat het dak instortte.

De storm veroorzaakte grote schade in de hele regio.  

Een zevenjarig meisje kwam om het leven nadat ze door de bliksem was getroffen toen ze een schuilplaats probeerde te vinden voor haar drie honden.  

Lokale overheidsfunctionarissen zeiden dat de schade aan het magazijn en andere gebouwen het equivalent van honderdduizenden dollars zou kosten om te herstellen.  

De Thaise Meteorologische Dienst waarschuwde dat onweersbuien en windstoten voortkwamen uit het lagedrukgebied dat het bovenste deel van het land beslaat en de westelijke en zuidwestelijke winden die het vocht uit de Andamanse Zee en de Golf van Thailand brachten.  

Thailand en andere landen in Zuidoost-Azië zoals Maleisië en Indonesië naderen hun tropische moessonregentijd.  Stijgende temperaturen van 35 graden Celsius worden vaak gevolgd door krachtige tropische stormen met onweer, bliksem, regen en de nodigde overstromingen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: YouTube 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: MSN News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!