VIDEOCLIP | Grote brand veroorzaakt ernstige schade aan nachtclub Walking Street in Pattaya

PATTAYA:- Gisteravond brak tijdens de avondklok een grote brand uit in een gesloten nachtclub in Walking Street in Pattaya, met naar schatting volgens de brandweer met miljoenen baht aan schade.

De brand vond gisteravond rond 21.30 uur plaats in de nachtclub Nashaa, gelegen aan de zuidkant van Walking Street in de buurt van Bali Hai Pier. 

Er zijn geen gewonden gemeld door de zich snel verspreidende brand, hoewel hier een belangrijke reden is, namelijk de avondklok, die vanaf 21:00 uur tot 04:00 uur is ingesteld vanwege Covid-19-gerelateerde voorzorgsmaatregelen in Chonburi.  Bovendien zijn nachtclubs en entertainment in Pattaya al meer dan vijf maanden op last van de overheid gesloten om “de verspreiding van Covid19 virus te voorkomen”.

Meer dan tien eenheden van lokale brandweerkorpsen werden gestuurd om de vuurzee te bestrijden, dat van enkele kilometers afstand te zien was en breed werd gemeld via sociale media, waarbij veel bewoners zich zorgen maakten over de bron en de omvang van de brand.

Het duurde iets meer dan een uur om het vuur te blussen met behulp van een brandweerkraan en ladder, zoals hieronder te zien is, en op het moment dat uw nieuwsbeer dit schrijft (05:22 uur) smeult het vuur nog steeds terwijl brandweerlieden de  bouwen en de schade inspecteren.  

Zware wind in het gebied en het gebouw met veel brandbare voorwerpen die als decoratie werden gebruikt, droegen volgens brandweerlieden bij aan de verspreiding van de brand, die op een gegeven moment het hele uitgestrekte nachtclubcomplex omvatte dat uit meerdere niveaus en gebieden bestaat.  De brandweer was er echter in geslaagd om grotendeels te voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere bedrijven op de dicht opeengepakte strook Walking Street.

Nachtclub Nashaa presenteert zichzelf als de “grootste, beroemdste en nummer 1 Indiase nachtclub in de omgeving van Pattaya.”  Vóór Covid19 pandemie trok de nachtclub regelmatig honderden bezoekers per nacht en was het een populaire bestemming voor Indiase toeristen die op zoek waren naar het nachtleven.

Khun Patvioda Srisuk, 32 jaar, een nachtbewaker van  Nashaa, meldde dat er harde geluiden zoals een explosie plaatsvonden voordat de brand uitbrak op een bovenverdieping.  Patvioda dacht eerst dat het geluid een dief was en ging op onderzoek uit, maar ontdekte dat er brand was uitgebroken.  Patvioda verklaarde dat hij probeerde een brandblusser te gebruiken om de brand te blussen, maar het was te sterk en hij moest zich terugtrekken en de brandweer bellen voor hulp.

De precieze oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.  Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke zullen verdere updates publiceren zodra ze binnenkomen. Vandaag zullen zal brandweer 

forensisch gaan verrichten om te bepalen wat de oorzaak van de brand is.  De eerste schattingen van de schade komen uit op tien miljoen baht en kunnen volgens functionarissen die bekend zijn met het onderzoek blijven stijgen.

Uit de video van The Pattaya News bleek dat in ieder geval een deel van het dak van het gebouw was ingestort tijdens de brand.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!