VIDEOCLIPS | De tropische zomerstorm zorgde in afgelopen nacht in Pattaya voor veel ellende, speedboten zonken voor de kust, wegen en huizen liepen onder water

PATTAYA:- Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand had gisteren in het regionale nieuws van Olleke Bolleke Radio in Thailand ( https://radio.streemlion.com/OllekeBollekeRadio ) laten weten dat de kustplaats Pattaya en omgeving te maken met barre weersomstandigheden te maken zou krijgen.

Afgelopen nacht stortregende het voortdurende en niet zo’n klein beetje ook, vele delen van de stad kwamen onder water te staan, vele huizen hebben enorme waterschade opgelopen. Auto’s dreven door de straten en twee speedboten  voor de kust kapseisde door de storm. Ter illustratie ben ik zo vrij om twee foto’s van Anthony Abbeloos te plaatsen, ook zijn huis kreeg het zwaar te verduren door het wassende water. Anthony schreef dat hij er verdrietig van was geworden, iets wat ik mij levendig kan voorstellen.

De zware regenval van afgelopen nacht en let op….! In de komende dagen wordt veroorzaakt door een zgn. moessontrog. Dat mag omschreven worden met een lang uitgerekte moesson die over verschillende provincies heerst en eindigt in een lagedrukgebied in het noordoosten en oosten van het land.

Aangezien er vanaf het moment van schrijven van vanavond, 7 september 2021, zware avondregens plaatsvinden, worden volgens de Thaise Meteorologische Afdeling (TMD) verschillende dagen van stortregens en het potentieel van plotselinge overstromingen voorspeld.

De oostelijke provincies zoals Trat en Chanthaburi, staan ​​onder flits-overstromingsbewaking.  Rayong en Chonburi worden gewaarschuwd voor hevige regenval.

Gisteravond zo rond 22.30 uur begon het serieus te kletteren, waarna het de gehele nacht doorging, tot deze morgen toe. Vanaf het eerste moment kwamen de meldingen van overstromingen bij de gemeente Pattaya binnen. Door de verplichte avondklok, dit keer geen meldingen van tragische situaties op de wegen, niettemin moesten toch verschillende voertuigen het ontgelden en dreven langzaam weg.

U zult denken dat wij het ergste hebben geleden, maar ondertussen heeft zich ook een tropische storm gemeld, deze storm “CONSONANT” geheten, verplaatst zich in de komende dagen in noordwestelijke richting van de Filippijnen naar de Zuid-Chinese Zee zal trekken.  Dit kan ook voor extra zware regenval en wind zorgen voor Thailand.  De tropische storm trekt naar verwachting rond 12 en 13 september naar de Golf van Tonkin.

Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke zal dit gure weer de komende dagen blijven observeren en zijn luisteraars (lezers) blijven voorzien van de actuele weersomstandigheden 

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!