Singaporese vrouw die herhaaldelijk weigerde een mondkapje te dragen, krijgt 16 weken gevangenisstraf

SINGAPORE:- Kreeg een man in Vietnam een gevangenisstraf van 5 jaar uit te zitten voor overtredingen van de landelijke Covid19 maatregelen, in Singapore weten ze ook van wanten, daar kreeg een Singaporese vrouw die herhaaldelijk weigerde een mondkapje een gevangenisstraf van 16 weken.  

Volgens de media heeft de 54-jarige Phoon Chiu Yoke schuldig gepleit voor 9 overtredingen van de landelijke Covid19 regelgeving.  De vrouw verwierf bekendheid toen een video waarin ze weigert een mondkapje te dragen in het Marina Bay Sands-resort viraal ging.

In de video is te zien hoe de vrouw, een gepensioneerde majoor van de marine, een medewerker uitscheldt die haar vroeg een mondkapje te dragen en herhaaldelijk eiste om de badge van de werknemer te zien.

“Ik zei tegen je, als je geen badge hebt, praat je niet met mij.  Je hebt niet het recht om mij te vragen iets te doen.”

Sinds die videoclip werd gedeeld, hebben inwoners van Singapore de vrouw een aantal keer zonder mondkapje gefilmd terwijl ze in het openbaar was, onder meer in de supermarkt en aan de Clarke Quay aan de rivier.  Tussen december en juni werd de vrouw ook zonder mondkapje gezien buiten de State Courts, de Marina Bay Sands en het Mandarin Orchard-hotel.

De eigenwijze vrouw zit sinds 24 juli in voorarrest, haar straf zou met terugwerkende kracht naar die datum worden teruggedraaid.  Phoon werd voor het eerst aangeklaagd nadat ze in mei vorig jaar weigerde een mondkapje te dragen in een voedingscentrum.  Na de aanklacht verliet ze Singapore en vloog naar het VK, waar ze de volgende maand bij haar terugkeer in quarantaine ging in Marina Bay Sands.  Terwijl ze daar was, werd ze beschuldigd van het overtreden van de quarantaineregels nadat ze haar hotelkamer had verlaten om het zwembad te bezoeken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: straitstimes  
Content: Olleke Bolleke in Azië 
Bron: straitstimes.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!