VIDEOCLIP | Buitenlanders die in Thailand geen mondkapjes dragen zijn probleemgevallen, zo meent de vice-gouverneur van Phuket

~IEMAND EEN BRIL OP DE NEUS ZETTEN~
(Iemand terechtwijzen of dwingen gehoorzaam te zijn)

PHUKET:- De vice-gouverneur van Phuket heeft de pot op zijn kop gezet door, wat hij beschreef, ‘probleembuitenlanders’ te noemen die geen mondkapjes niet in het openbaar dragen. In de afgelopen week is er hernieuwde aandacht ontstaan voor het te allen tijde dragen van mondkapjes, ook al maakt dit sinds april vorig jaar eigenlijk deel uit van het nooddecreet van Thailand. Hoewel er in het afgelopen jaar veelvuldig gebruik is gemaakt van deze bescherming, kan het zijn dat in de afgelopen maanden het gebruik van mondkapjes is afgenomen.

Maar ik moet zeggen dat de VASTE meerderheid van alle mensen in Thailand het afgelopen jaar hun mondkapjes hebben gedragen terwijl ze in het openbaar waren.

Maar natuurlijk zijn er paar probleembuitenlanders. Er zijn ook tal van probleem-Thais die af en toe een fout hebben gemaakt om geen mondkapje te dragen. Het opzettelijk en opzettelijk niet dragen van maskers is in Thailand zeer zeldzaam.

Maar eigenlijk hebben we het over een klein percentage, zelfs de Thaise premier verzaakte om afgelopen maandag tijdens een bijeenkomst in het gouvernementsgebouw een mondkapje te dragen, wat hem op een boete van 6000 baht kwam te staan.

Maar als u het echt wilt hebben over het niet dragen van beschermingsmiddelen, kijk dan eens naar de pub- en clubscene van de afgelopen maanden. Op zowat alle foto’s van feesten en clubevenementen is het de strijd om iemand te vinden die daadwerkelijk een mondkapje draagt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke In Thailand
Bron: The Thaiger

Eén gedachte over “VIDEOCLIP | Buitenlanders die in Thailand geen mondkapjes dragen zijn probleemgevallen, zo meent de vice-gouverneur van Phuket”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!