VIDEO | Amerikaanse ambassade in gesprek met Pattaya om in augustus van dit jaar, 2000 soldaten te laten passagieren.

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- De Amerikaanse ambassade heeft gisteren  verschillende ambassademedewerkers naar Pattaya gestuurd voor een ontmoeting met de plv.  burgemeester van Pattaya, Ronnakit Ekkasingh, de plv.  burgemeester Manot Nongyai, en zijn staf van het stadhuis om plannen te bespreken om in augustus van dit jaar 2000 Amerikaanse soldaten de wal op te laten.

Het huidige plan dat de eerder uitgestelde Cobra Gold betreft os een jaarlijkse militaire oefeningsoefening tussen het Amerikaanse leger en het Thaise leger, dit jaar, in augustus, zal plaatsvinden rond Pattaya en Sattahip.  Deze normaliter jaarlijkse oefening werd vanwege het Covid19 virus in februari gecanceld en opnieuw gepland in de herfst van dit jaar.

De bijeenkomst omvatte echter niet de eigenlijke oefeningen, maar was gebaseerd op het vermogen en de planning om maximaal 2000 Amerikaanse soldaten de mogelijkheid te geven om verlof aan de wal te krijgen en de gelegenheid te krijgen om rond Pattaya te reizen en bij te dragen aan de lokale economie.

Natuurlijk kan dit met de huidige Covid-19-situatie voor velen nog steeds een punt van zorg zijn.  De bijeenkomst was bedoeld om veel van deze zorgen weg te nemen.  

Mr. Charles Butler, de plv.  assistent-ambassadeur bij de Amerikaanse defensiemacht, en luitenant van de marine Matt Barker, marine-ambassadeursvloot, bespraken deze zorgen tijdens de bijeenkomst.

Alle soldaten zullen naar verluidt volledig zijn ingeënt met Astrazeneca-vaccins voordat ze in augustus aan land komen.  Bovendien zouden de soldaten eerder op zee zijn geweest op hun respectievelijke schepen voor een periode van of langer dan de verplichte quarantaineperiode van Thailand en onderworpen zijn aan regelmatige Covid-19-tests.

Wat de Pattaya-kant betreft, verklaarde loco-burgemeester van Pattaya, Khun Ronnakit Ekkasingh dat de stad tegen augustus “goed op weg” zou moeten zijn met hun plan om 70% van de lokale bevolking te vaccineren en dat Pattaya klaar moet zijn voor een bezoek van deze aard.

Het plan om het bezoek toe te staan ​​gaat voorlopig NIET in de ijskast.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron:  The Pattaya News

Eén gedachte over “VIDEO | Amerikaanse ambassade in gesprek met Pattaya om in augustus van dit jaar, 2000 soldaten te laten passagieren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!